Biz kötüyüz ama F.Bahçe daha kötü

Güncelleme Tarihi:

Biz kötüyüz ama F.Bahçe daha kötü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 00:00

Şanssız bir dönem geçiren Hollanda ekibinde altı as futbolcu sakat veya hasta. Kaleci Sinouth ve golcü Şota’nın F.Bahçe maçında oynamaması kesinleşti. Diğer oyuncuların durumu ise bugün netleşecek.

F.BAHÇE’nin ligin ikinci yarısına kötü başlaması sarı lacivertli renklere gönül verenleri tedirgin ederken, AZ Alkmaar’dan gelen haberler, Hollanda ekibinin durumunun da iç açıcı olmadığını gösteriyor.

Sakatlıklar ve hastalıklarla boğuşan AZ Alkmaar, önceki gün oynadığı ve 2-0 kazandığı Willem II maçında beş futbolcusuna yer veremedi. Joey Didulica, Stijn Schaars ve Simon Cziommer sakatlıkları, geçmiş yıllarda Trabzonspor forması giyen Şota Arveladze ve Gijs Luirnk de hastalıkları nedeniyle Willem II karşısında görev alamadı. Takımın en önemli futbolcularından Barry Opdam ve Demy de Zeeuw’ün de formsuzlukları nedeniyle yedek soyunduğu maçın ilk yarısının bitiminde de Faslı kaleci Khalid Sinouth sakatlanarak, yerini devre arasında Heerenveen’den kiralanan Boy Waterman’a teslim etti. Sinouth ve Şota’nın çarşamba günkü Fenerbahçe maçında forma giyemeyecekleri kesinleşirken, diğer oyuncuların durumlarının bugün netleşeceği belirtildi.

Tam kadro çalışamadık

Teknik direktör Luis van Gaal, karşılaşma sonrası yaptığı basın toplantısında, "Çok kötüydük. Belki de bu sezonun en kötü futbolunu oynadık. Çok sayıda sakat ve hasta futbolcumuz var. Ayrıca milli maçlar nedeniyle sekiz futbolcumuzla hafta içinde birlikte çalışma olanağı bulamadık. Bu maç için yalnızca bir gün birlikte çalışma ortamı bulduk. Anlaşılan o ki yeterli olmadı" dedi.

İyi hazırlanamadık

Daha sonra DHA’nın sorularını yanıtlayan van Gaal, hafta içindeki milli maçlar nedeniyle futbolcularını Willem II karşılaşmasına tam olarak hazırlayamadığını söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, "Birkaç as futbolcunuzu Willem II karşısında oynatmadınız. Bundaki amacınız bu oyuncuları Fenerbahçe maçına mı saklamaktı?" sorusu üzerine, "Öyle bir amacım yoktu. Ben hiç kimseyi Fenerbahçe maçına saklamak için yedek soyundurmadım. Sahaya sürdüğüm 11 şu anda elimde olan en iyi 11’imdi" açıklamasını yaptı.

Van Gaal, "Bugün siz kötü oynadınız. Fakat rakibiniz Fenerbahçe de Rize deplasmanında yenildi. Ne diyorsunuz" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Biz kötü oynadık ama kazandık. Onlar kötü oynadılar ve yenildiler. Demek ki onlar bizden daha kötüydü, (gülüyor) hiç olmazsa biz kazandık. Bizim bugünkü en büyük eksiğimiz top kontrolümüzün yetersiz oluşuydu. Topu kaybettiğimizde de iyi mücadele verip tekrar topu kazanıyorduk. Bu da çok önemli."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!