Bisiklette Torku Konya Şekerspor müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

Bisiklette Torku Konya Şekerspor müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 15:38

Sezon başında kapanma tehlikesi yaşayan Torku Konya Şekerspor Bisiklet Takımı, Konya Şeker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'un çabaları sonucunda kurtuldu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin tek profesyonel bisiklet takımı olan Torku Konya Şekerspor neredeyse kepenk indirme noktasına gelmişken şimdi ise 'Continental takım' olarak onaylandı.

UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) web sitesinden Torku Konya Şekerspor'un Continental Cycling Team olduğu duyuruldu.

RECEP KONUK DEVREYE GİRDİ
Sezon başında kadroda yer alan tüm sporcuların sözleşmeleri iptal edilmişti. Transfer sezonunun bittiği ve bireysel olarak hiçbir takıma gidemeyecek olan 14 sporcu kendi imkanlarıyla başbaşa bırakıldı. Ancak iyi haber Konya Şeker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'tan geldi.

Aynı zamanda AK Parti Karaman Milletvekili olan Konuk'un devreye girmesiyle sorun çözüldü. Federasyon UCI'dan ek süre talep etti. Konuk'un desteğiyle yeniden 10 tecrübeli ve 4 genç bisikletçi ile sözleşmeler yapıldı ve Torku Konya Şekerspor Takımı'nın pedal basmaya devam edeceği kesinleşmiş oldu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI TURU'NDA DA YARIŞIYOR
2008'de profesyonel takım olma yolunda çalışmalarına başlayan Torku Konya Şekerspor, 2011'de ülkemizin şimdiye kadarki tek profesyonel bisiklet yarış takımı olmuştu. Ay-Yıldızlı formayı, uluslararası arena temsil eden tek takım olan ve Cumhurbaşkanlığı Turu'nda da dev ekipler arasında yer alan Torku Konya Şekerspor 'UCI Continental' statüsünde yarışmaya devam edecek.

 

BAKMADAN GEÇME!