Becker çocuklarını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Becker çocuklarını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü Alman tenisçi Boris Becker, ABD’nin Florida eyaletinde mahkemeye başvurarak, iki oğlunun Almanya’ya gönderilmesi talebinde bulundu.

Almanya’da 15 Aralık’ta karısı Barbara’ya karşı boşanma davası açan 33 yaşındaki Becker’in avukatı Robert Kohlman’ın savunmasını çocuk kaçırmaya karşı uluslararası anlaşmalara dayandıracağı belirtildi. Becker’in karısı Barbara Felton’un da ABD’de boşanma davası açtığı ve 6 yaşındaki Noah Gabriel ile 1 yaşındaki Elias Balthasar’ın velayetlerininin yanı sıra nafaka talebinde de bulunduğu kaydedildi.

Çiftin Kasım ayında boşanma kararı almasından sonra, Barbara Felton’un çocukları da alıp Florida eyaletindeki Miami açıklarında bulunan Fisher adasındaki evlerine gittiği belirtildi.

Bunun üzerine Becker’in Florida mahkemesine başvurduğu ve mahkemeden “çocukların doğal ortamları olan Almanya’da“ büyümelerinin yararlı olacağı gerekçesini öne sürerek, ABD’de karısının açtığı boşanma davasının durdurulmasını istediği kaydedildi.

Barbara Felton’un açtığı boşanma davasının ilk duruşması 8 Ocak’ta Miami’de yapılacak.

Alman yasalarına göre, Becker, çocuklarının velayetini, ancak çocukların karısının yanında kalmasına engel teşkil edecek bir tehlike unsurunun bulunduğunu kanıtlaması halinde alabiliyor.

Becker’in avukatları da, çocukları doğal ortamında ayırmanın, çocukların iyiliği bakımından bir tehlike unsuru oluşturduğu tezini savunuyorlar.

İLGİLİ HABERLER



  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!