Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe | Potada Türk derbisi

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe | Potada Türk derbisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 11:28

THY Avrupa Ligi 4. hafta maçında Galatasaray Odeabank, bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek. Cimbom, ilk galibiyetini almak, Fener ise yenilmezliğini sürdürmek istiyor.

Haberin Devamı

BASKETBOLDA THY Avrupa Ligi’nin 4. haftasındaki Türk derbisinde, bugün Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maçın biletleri 40 ve 750 TL arasında satılıyor. Derbi, Euroleague’e kötü başlayan G.Saray ile başarılı bir performans ortaya koyan F.Bahçe’nin mücadelesine sahne olacak.

İKİ FARKLI TABLO
Geçen sezon ULEB Avrupa Kupası’nı kazanarak Avrupa Ligi vizesi alan Galatasaray Odeabank, şu ana kadar istediği sonuçları elde edemedi, 3 maçta galibiyetle tanışamadı ve 16 takımlı ligde son sırada yer aldı. Fenerbahçe ise, geçen sezon final oynadığı THY Avrupa Ligi’nde 3 maçta 3 galibiyetle, CSKA Moskova ile aynı puanda ve averajla ikinci sırada.

En kötü savunma en iyiye karşı
G.SARAY-F.Bahçe maçı, Avrupa Ligi’nde savunması en iyi takımla, en kötüsünü karşı karşıya getirecek. Bamberg (66 ), Barcelona (72) ve Zalgris (68) maçlarında F.Bahçe, potasında ortalama 68.6 sayı gördü, hücumda da en az sayı atan (ortalama 74) 3 takımdan biri oldu.

Haberin Devamı

HÜCUMDA İLK 4’TE
Galatasaray Odeabank ise CSKA’dan 109, Kızılyıldız’dan 85, Maccabi’den 98 sayı yedi. Ortalama 97.3 sayı ile Galatasaray, savunmada ligin en kötüsü, hücumda ise en iyi 4 takımından birisi...

G.Saray’ın seyirci avantajı
THY Avrupa Ligi’nde oynanacak derbide deplasman yasağı devam edecek. F.Bahçeli taraftarlar, G.Saray Odeabank deplasmanında maçı tribünden takip edemeyecek.  Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki seyirci desteği, bir kez daha sarı kırmızılılar için çok önemli bir avantaj olacak.

Fener’in derdi sakatlıklar
BUGÜNKÜ derbsi öncesi Fenerbahçe’de Zalgiris maçında sakatlanan basketbolcuların durumu teknik heyeti düşündürüyor. Sağ ayak bileğinden sakatlanan Bogdan Bogdanovic’in 2-3 hafta oynayamayacağı öğrenildi. Eski sakatlığı tekrarlayan Nikola Kalinic’in durumu ise netleşmedi.

BAKMADAN GEÇME!