Başak Eraydın'a final yakışır

Güncelleme Tarihi:

Başak Eraydına final yakışır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 17:12

Son ayların formda oyuncusu Başak Eraydın, ISUZU D Max Turnuvası'nda Rus Polina Leykina'yı yarı finalde 6-1, 6-2'lik setlerle geçerek final geleneğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Son aylarda, eşi görülmemiş bir çıkışa imza atan Başak Eraydın final geleneğini Taçspor'da da sürdürdü. ISUZU D Max sponsorluğunda düzenlenen 10 bin dolarlık ITF Turnuvası'nın yarı finalinde Rus Polina Leykina'yı yenen genç raket son üç aydaki beşinci finalini buldu. Eraydın, Mayıs ayından bu yana ana tablo maçlarındaki galibiyet sayısını da 32'ye çıkardı.

Geçen hafta Dalyan Kulüp'teki turnuvada şampiyon olan Başak Eraydın, 1994 doğumlu Polina Leykina'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle geçerken fazla zorlanmadı. İlk setin ikinci oyununda üç servis kırma puanından faydalanamayan Başak Eraydın, daha sonra rakibinin iki kez servisini kırarak ilk seti 6-1 kazandı. İkinci sete servis kırarak başlayan genç raket, ikinci oyunda servisini kırdırmasına rağmen maça ağırlığını koydu ve seti 6-2 kazanmayı bildi. Taçspor'un merkez kortunda oynanan mücadelede zaman zaman etkili olan rüzgar tenisçileri zorladı.

Haberin Devamı

tenisdunyasi.net'in haberine göre; Tam üç saat sekiz dakika süren günün ilk yarı finalinde ise gülen turnuvanın beş numaralı seribaşı Rus Yuliya Kalabina oldu. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Mari Tanaka karşısında ilk seti 6-3 kazanan Kalabina büyük çekişmeye sahne olan ikinci seti 7-5 kaybetti. 2009 yılında 265 numaraya kadar yükselen, bu yıl İstanbul ve İzmir'de iki şampiyonluk yaşayan 23 yaşındaki Rus raket üçüncü sette 4-1 öndeyken bir anda 5-4 geriye düştü. Kalabina etkili servislerinin de etkisiyle maçın son üç oyununu alarak finale çıkmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!