BAK 07'den özür diledi

Güncelleme Tarihi:

BAK 07den özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 15:50

Kamu Televizyonu MDR, BAK 07 kulübünden, internet sayfasında canlı anlatımda BAK 07'li futbolcularından 'siyah Saçlı' bahsettiği için gönderdiği yazıyla özür diledi. BAK 07 Başkanı Han “Özürü kabul ettik. Konuyu kapattık” dedi.

Haberin Devamı

MDR Kanalı internet sayfasında BAK 07 ile Jena futbol takımları arasında oynanan Regionalliga maç anlatımında 'Karşılaşma başlıyor. Masmavi formalı Jena başlama vuruşunu yaptı. Ev sahibi takım beyaz formasıyla ve siyah saçlarıyla oynuyor' ifadelerini kullandı.

BAK 07 yönetiminin sert tepki göstermesi üzerine MDR Kanalı özür diledi. MDR'in Online Yöneticisi Sylvia Peuker, kulübe gönderdiği mail ile yapılan yanlışlıktan dolayı üzüntülerini iletti. Peuker “Bu yanlışlıktan dolayı özür diliyoruz. Umarım özrümüzü kabul edersiniz” dedi. 


ŞORT YERİNE SAÇ DENİLMİŞ

Peuker, BAK 07 kulübüne gönderdiği mailinde, canlı ahlatım sırasında yaşanan yoğunluktan hatanın kaynaklandığını belirtti.

Peuker BAK 07' Kulübü'ne gönderdiği yazıda “Burada bir yanlışlık yapıldı. Haberi yazanın aslında kastı 'siyah şort' olacaktı. Maalesef acelecilik nedeniyle hata fark edilemedi. Yoksa hiç kuşkusuz biz derhal düzeltirdik. Bize bildirildikten hemen sonra hatayı düzelttik. Bu hatanın kulübünüzde ırkçı izlenimi uyandırmasından dolayı özellikle çok üzüldüğümüzü de bildirmek istiyorum. Umarım özrümüzü kabul edersiniz” satırlarına yer verdi.  

Kulüp Başkanı Mehmet Ali Han, MDR'in açıklamasını kabul ettiklerini belirterek “Bize gönderdikleri yazının samimiyetine inanıyoruz. Yaptıkları hatadan dolayı özürlerini de kabul ediyoruz. Bizim için artık konu kapandı” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!