BAK 07 liderliğe ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

BAK 07 liderliğe ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:20

Erteleme maçında Auerbach'ı deplasmanda 3-2 yenen BAK 07, lig lideriyle puanları eşitledi. Lider Zwickau'dan averajı bir gol kötü olan BAK 07'nin şampiyonluk için iki maçı kaldı. Pazar günü sahasında Meuselwitz ile oynayacak BAK 07, bu maça taraftar desteği bekliyor.

Haberin Devamı

BAK 07 takımı Alman futbolunda bir ilki başarmaya çok yaklaştı. Regionalliga olarak bilinen 4. ligden 3. Lige çıkma mücadelesi veren Türklerin takımı BAK 07'in şampiyonluk hedefine ulaşmasına iki maç kaldı.

BAK 07 3. Lige çıkması durumunda Almanya'daki Türklere ait bir futbol takımı ilk kez Alman profesyonel lige çıkmış olacak. Çarşamba akşamı deplasmanda Auerbach ile erteleme karşılaşması oynayan BAK 07, karşılaşmadan 3-2 galip geldi. Lig lideri Zwickau ile puanları eşitledi.

Zwickau bir gol averajla lider, BAK 07 ise ikinci sırada bulunuyor. İki takım arasındaki mücadelede şampiyonluğu büyük ihtimalle son iki maçta atılan goller belirleyecek. Auerbach'ın sahasında oynanan maça evsahibi takımın taraftarının yanı sıra 20 kilometre uzaktan gelen Zwickau taraftarı da büyük ilgi gösterdi.

BAK 07'ye karşı Auerbach takımını destekleyen Zwickau'lular, rakip takımın her attığı golden sonra büyük sevinç gösterileri yaptı. Ancak maç sonunda umut ettikleri sonucu alamadan stattan ayrıldılar. Maçın ilk yarısında tutuk oynayan BAK 07, 33. dakikada 1-0 yenik duruma düştü. 44. dakikada Ömer skoru eşitledi 1-1. 48. dakikada Auerbach tekrar öne geçti 2-1. Beklenmedik şekilde kalesinde gol gören BAK 07, peş peşe iki forvet futbolcuyu sahaya sürdü. 74. dakikada cezaalanı içinde karambolden Slavov skoru 2-2 yaptı. Hemen bir dakika sonra Yao, BAK 07'yi galibiyete taşıyan golü attı: 3-2. Maçın son dakikaları gergin geçti.

BAK 07 takımının yedek kulübesinin arkasında maçı izleyen bir grup dazlak, teknik heyet ve futbolculara sataştı. BAK 07'li yedek futbolcuların üzerine bira döktü. Futbolcularla taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

TARAFTAR DESTEĞI BEKLIYORUZ

BAK 07’nin iki maçı kaldı. Son iki maçın ilkini 15 Mayıs Pazar günü Meuselwitz ile Berlin’de oynayacak. Ardından 22 Mayıs Pazar günü Bautzen ile deplasmanda son maçına çıkacak.

BAK 07 Başkanı Mehmet Ali Han, her iki maçı da farklı kazanmak istediklerini belirterek “Şampiyon olmamız için lig lideri Zwickau’nun puan kaybetmesini beklemeyeceğiz. Çıkacağız sahaya farklı kazanacağız. Bunun için de taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Taraftarımızın desteği kalan 2 maç- tada sahadaki futbolcuların mücadelesi kadar önemli. Gelsinler sevincimizi paylaşalım” dedi.

Almanya’nın en üst amatör ligi olan dördüncü ligde takımlar beş ayrı grupta mü- cadele ediyor. Gruplarında birinci olanlar ile Güneybatı Grubu’nda ikinci olan takımlar yükselme maçları oynayacak.

Yapılacak yükselme maçları sonunda üç takım profesyonel lige çıkacak. Burada Almanya’nın köklü takımlarıyla oynayacak. BAK 07 grubunu şampiyon bitirdiği taktirde, çekilecek kura sonucu Güneybatı grubunun ya birincisi yada ikincisiyle eşleşecek.

Muhtemel rakibi Waldhof Mannheim yada Elversberg olacak. Bu grupta kimin şampiyon kimin ise ikinci olarak sezonu bitireceği iki takım arasında yarın oynanacak maçtan sonra belli olacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!