Babelsberg Cem Efe'den vazgeçemiyor

Güncelleme Tarihi:

Babelsberg Cem Efeden vazgeçemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 16:56

Alman Babelsberg kulübünü 4.5 yılıdır çalıştıran Cem Efe, son 12 yıldır kulüpte en uzun süre antrenörlük yapan isim oldu.

Haberin Devamı

BABELSBERG formasıyla üç yıl boyunca İkinci Bundesliga'da futbol oynayan Cem Efe, 4.5 yıldır da

Babelsberg Cem Efeden vazgeçemiyor

takımın antrenörlüğünü yapıyor.

Babelsberg'in Üçüncü Lig'de olduğu dönemde takıma yardımcı antrenör olarak gelen 38 yaşındaki çalıştırıcı, son 3.5 sezondur da tek yetkili olarak görev yapıyor. Alman kulübünün son 12 yılında en istikrarlı antrenörü de Cem Efe.

Babelsberg Cem Efeden vazgeçemiyor


KISITLI BÜTÇE


Regionalliga'da kısıtlı kadrosuna rağmen takımı başarıya taşıyan Cem Efe, Babesberg'in ilk Türkiye kökenli antrenörü. Babelsberg'in farklı bir kulüp olduğunu ve kendisini burada çok mutlu hissettiğini belirten Efe, “Takımı, kulübü ve camiayı yakından tanıyorum. Futbol oynadım. İkinci Bundesliga'da formasını giydim. Şimdi de antrenör olarak çalışıyorum” dedi.

Regionalliga Kuzeydoğu Grubu'nda mücadele eden Babesberg'in en düşük bütçeli takımı olduğunu belirten Efe, “Bizim bütçemiz rakiplerimizle ölçülemez. Çok büyük bütçeli takımlar var. Biz onlarla mücadele ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GÜNDEME OTURMUŞTU

Ligde 38 puanla altıncı sırada bulunan Babelsberg, grubunda en fazla Türkiyeli futbolcu oynatan takım. Aynı grupta bulunan BAK 07'den daha fazla futbolcuyu oynatan Efe, “Kaliteli futbolcularımız var. Kişilikleri de güçlü. Ligde en fazla Türkiyeli futbolcu oynatan benim” dedi.

Efe, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Zwickau ile oynanan maçta rakip futbolcu ve kenar yönetiminin Türk futbolcularına yönelik ırkçı tavır ve tutumlarına sert tepki göstermişti. Basın toplantısında isyan eden Efe, bir anda Almanya'da gündeme oturmuştu. Efe, “Futbolda ırkçılığa yer vermemek gerekir. Futbolcuyu kökeni ve inancına göre değil, futbol yeteneğine göre değerlendirmeli. Maalesef bazı maçlarda ırkçı tutumlarla karşılaşıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!