'Pis Türk' lafına tokat gibi cevap

Güncelleme Tarihi:

Pis Türk lafına tokat gibi cevap
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:16

Almanya 4. liginde Babelsberg antrenörü Cem Efe saha içinde oyuncusuna pis Türk diyen rakip takım çalıştırıcısına basın toplantısında dersini verdi.

Haberin Devamı

Alman Dördüncü Lig takımları Zwickau ile Babelsberg arasında oynanan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısı futbolun önüne geçti. Babelsberg antrenörü Cem Efe, rakip teknik direktörün açıklamalarına isyan etti. Efe, futbolda ayrımcılığın olmaması gerektiğini söyledi.

Zaman zaman sinirlenen ve sesini yükselten Cem Efe’yi çileden çıkaran ise Zwickau antrenörü Torsten Ziegner’in saha içinde ve maç sonrasında yaşanan olayları normal olarak değerlendirmesi oldu.

Pis Türk lafına tokat gibi cevap

Basın toplantısında Zwickau antrenörü yaşanan olaylarla ilgili bir soruya “Benim futbolcularım bana anlattıklarını ben de burada anlatabilirim. Bu normal. Bir taraf böyle, diğer taraf şöyle açıklıyor” deyince Cem Efe dayanamayarak araya girip tepkisini gösterdi. Efe, sesini yükselterek ve sinirli bir şekilde “Ben de oradaydım" dedi.

Haberin Devamı

OĞLUM MAÇLARA GELİYOR

Eğer sen ‘pis Türk’ dersen bu normal bir olay değil. Olan buydu Torsten. Her şeyi söyleyebilirsin. Ama ayrımcılık yapamazsın. Antrenörler olarak bizim sorumluluğumuz var. Benim küçük oğlum severek maçlara geliyor. O örnek insanları görmesi gerekiyor. Eğer o derse, ben edersem üç kişi daha söylerse bu kötü. Futboluna laf söyleyebilirsin. Bunu kabul ederim. Ama diğer şeyleri kabul edemem. Bunlar genç futbolcu. Bizler örnek olmalıyız. Engellemeliyiz. Ben futbolcularımı sakinleştirmek için 20 dakika uğraştım. Diğer tarafta yapmalı. Yardımcı antrenör olayları ilk başlattı. Bu sonunda bir futbol maçı” deyince salonda bulunanlar alkışlarla destek verdi.

Pis Türk lafına tokat gibi cevap


KABUL EDİLEMEZ

Irkçı küfürlere maruz kalan Babelsbergli futbolcu Enes Uzun (üstte) ise maç sırasında taç atışı yapmak için saha kenarına gittiğinde rakip takım antrenörün kendisine ‘pis Türk’ diye hakaret ettiğini anlattı. Enes “Maç boyunca kulübeden hakaret ettiler. Taç atışı yapmak için kenardan topu aldığım sırada rakip takımın antrenörü bana ‘pis Türk’ dedi. Maç içinde ve sonrasında da bize hakaret ettiler. Saha içinde futbolcular birbirinin futboluna yönelik laflar söyleyebilir. Ancak ırkçı ve dışlayıcı hakaret ve küfürler kabul edilemez. Ben maçın hakemine gidip durumu anlattım. Bana edilen hakareti söyledim. Hakem tabi pozisyondan uzaktaydı. Duymadığını söyledi. Duymaması da normal” dedi.

‘HAP AYNI HAKARETLER’

Babelsberg antrenörü Cem Efe maç sonrası Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı “Bu ligde en çok Türk kökenli futbolcu oynatan takımlardan biri Babelsberg. Aynı ligde oynadığımız yönetimi ve başkanı Türk olan BAK 07’den bile fazla Türk futbolcu oynuyor bizde. Ne zaman Zwickau ile maç yapsak hep aynı hakaretleri işitiyoruz. Bunlarla oynadığımız her maçta oluyor. Takımdaki Türk futbolcularını provake ediyorlar. Buna birileri dur demeli. Zwickau yedek kulübesinde defalarca ırkçı ve dışlayıcı hakaretler yapılıyor. Bu normal değil. Bizim oynadığımız futbol. Başka bir şey değil. Yetkililerin buna önlem alması gerekir” dedi.

Pis Türk lafına tokat gibi cevap


TUGAY UZAN ATTI ERFURT KAZANDI

Alman Üçüncü Lig takımlarından Erfurt, Tugay’ın attığı golle üç puanı kazandı. 21 yaşındaki genç futbolcu 32. dakikada attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Tugay Uzan, takımının da iki haftadan sonra puan almasını sağladı. Sezon başında Union Berlin II. Takımından Erfurt’ta transfer olan Tugay, bu ligdeki ilk golünü de atmış oldu. Erfurt puanını 17’ye yükseltti. 15. hafta sonunda 12. sırada bulunan Erfurt, bu sezon dört galibiyet, beş beraberlik ve altı da yenilgi aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!