Ayıbı temizledik

Güncelleme Tarihi:

Ayıbı temizledik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2001 01:47

Hakan Şükür, 50 yıllık kötü kaderi mutluluğa dönüştürdüklerini söyledi. Milli Takım'ın yıldız golcüsü, Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ederek Türk halkının sıkıntılı günlerine ilaç olduklarını belirtti. Hakan, Şenol Güneş'e haksızlık yapıldığına değinerek ‘‘O tüm takımın baş tacı’’ dedi.

İDMANA KOŞTU

O bir Türk... O bir profesyonel... O bir adam... O bir golcü... O, Milli Takımı Dünya Kupası'na taşıyan neferlerden biri... Hakan Şükür, önceki akşam Avusturya maçında ter döktü, gol attı, attırdı. Ardından dün sabah ver elini İtalya. Hemen Inter forması ile idmana çıktı.

GURUR DUYACAK

Hakan, neşeli ‘‘50 yıllık ayıbı örtük. Ben ve benim jenerasyonumda oynayan arkadaşlarım, böyle bir başarıya damga vurduğumuz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Türk halkına ilaç gibi geldik. Kızım büyüyünce benimle gurur duyacak. Nasıl duymasın... Yaşamı boyunca arkadaşlarına anlatacak.’’ dedi.

SİVRİ ELEŞTİRİLER

Bir yanı sevinçli bir yanı hüzünlü Hakan devam etti: ‘‘Türkiye'de bazı kesimler, mahallede yakar top bile oynamadığı halde beni eleştiriyor. Ben, bensem, 15 yıl daha futbolun peşinde koşacağım. Onlar kimi eleştirirlerse eleştirsinler, sivri olmak için sivri konuşuyorlar. Kendilerine yer yapmak istiyorlar.’’

HAKSIZLIK YAPIYORLAR

Şenol Güneş'e de destek veren Hakan, ‘‘Hocamıza haksızlık ediyorlar. Yok karizması yokmuş, yok kişiliği değişikmiş. Artık hangi çağda yaşıyoruz. Bir adamın bu saydıklarından önce bana göre kişliği önemli. Bu vasıflara da o sahip. O tüm takımın baş tacı. İnsan mı insan. O bu zamana kadar sabretti, hiç konuşmadı. Bu sözleri hak etmedi’’ diye konuştu.

BENDEN KORKTULAR

Hakan hakkındaki transfer dedikoduları için de şunları söyledi: ‘‘Inter'li yöneticiler benden para kazanmak için, İngiltere takımlarına satmak istiyorlar. Juventus'a vermediler, çünkü korktular. 10 ingiliz takımı beni almak için haber gönderdi, ama ‘hayır' dedim. Yöneticilerin bu tarz davranışları beni ilgelendirmiyor.’’

İTALYA’DAKİ FARK

İtalya ve Türk insanlarının giyim, yaşam tarzı, tad alma zevklerinin aynı olduğunu belirten Hakan sözlerini, ‘‘Futbolcu olarak onlara ters geliyoruz. Ters geldiğimiz için de orada futbol hayatımız uzun olmuyor. Türkiye'ye gelen yabancılar bir anda bizden biri oluyor. Bu da insana verdiğimiz değerden kaynaklanıyor’’ diye tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!