Avrupa'nın zirvesine 2 Türk aday

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın zirvesine 2 Türk aday
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 11:32

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde mücadele verecek VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA, Avrupa'nın bir numaralı kupasını Türkiye'ye getirebilmek için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

Polonya'nın Szczecin kentinde 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon, ev sahibi Chemik ve İtalyan Unendo Yamamay takımlarıyla birlikte Türkiye'den VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA'nın katılımıyla yapılacak.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 4 sezonun 3'üne Türk ekipleri damgasını vururken, 2011 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Dörtlü Final'i VakıfBank Güneş Sigorta şampiyon olarak tamamlayarak, Türkiye'ye bu başarıyı ilk yaşatan ekip oldu.

Fenerbahçe Universal, 2011 yılında ev sahibi olduğu Dörtlü Final'i 3. sırada tamamlamasından bir yıl sonra, 2012 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Dörtlü Final'de adını zirveye yazdırdı ve kupanın bir kez daha Türkiye'ye gelmesini sağladı.

Galatasaray Daikin'in ev sahipliğinde 2013 yılında bir kez daha İstanbul'da yapılan Dörtlü Final müsabakalarını zirvede tamamlayan takım ise VakıfBank oldu. Bu sonuçla Avrupa voleybolunun kadınlarda bir numaralı kupası, üst üste 3 sezonda Türk ekiplerinin müzelerine gitti.

Geride kalan sezon ise Bakü'de düzenlenen Dörtlü Final'de şampiyonluğu, finalde VakıfBank'ı geçen Dinamo Kazan elde etti ve Rus ekibi Türk takımlarını 3 sezonluk hegemonyasını sonlandırmış oldu.

İLK KUPA ECZACIBAŞI'NDAN

Voleybolda Türkiye'ye ilk Avrupa kupasını getiren ekip, Eczacıbaşı kadın takımı oldu. Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nın 1999 yılında Bursa'da yapılan Dörtlü Finali'nde, İtalya'nın Cermagica Reggio Emilia takımını finalde devirmeyi başaran Eczacıbaşı, Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa kupasını getirmeyi başardı.

Ardından VakıfBank Güneş Sigorta, 2004 yılında Bursa'da düzenlenen Top Teams Kupası Dörtlü Final'ini, 2007 yılında ise yine Bursa'da organize edilen Challenge Kupası Dörtlü Final'ini kazanarak, Eczacıbaşı'nı takip etti. Kadın voleybolunda son Avrupa şampiyonluğunu, geride kalan sezon CEV Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe kazandı.

Toplamda Türk kadın voleybol takımları Avrupa'da 7 kupa kaldırırken, 4 kez şampiyonluk yaşayan VakıfBank'ı, 2 şampiyonlukla Fenerbahçe ve bir şampiyonlukla da Eczacıbaşı takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!