Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda 7 Türk sporcu elendi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Okçuluk Şampiyonasında 7 Türk sporcu elendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2006 00:43

İspanya'nın Jaen kentinde düzenlenen 10. Avrupa Büyükler ve Gençler Salon Okçuluk Şampiyonası'nda müsabakalar, eleme atışlarıyla dün başladı. Müsabakada Türk sporculardan 7'si elendi, 2 sporcu ise 2. tura yükseldi.

Haberin Devamı

32 ülkeden sporcuların katıldığı ve açılış töreniyle dün başlayan şampiyonada, bugün müsabakalara geçildi.
Büyük erkekler olimpik yayda Bahadır Ağdere ve Tayfun Kolay, elemeleri geçerken, Serdar Şatır ise elendi. Bahadır Ağdere, ilk turda Rus rakibini 175-174 yenerek 2. tura çıktı. Ağdere, 2. turda  Ukraynalı rakibiyle karşılaşacak. Tayfun Kolay ise ilk turda Ağdere'nin 2. turdaki rakibi Ukraynalı sporcuya 173-167 yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Büyük bayanlar olimpik yayda 3 Türk sporcu da elemeleri geçmeyi başardı. Bu sporculardan Natalia Nasaridze, ilk turda İspanyol rakibini 168-166'lık skorla geçerek 2. tura çıkarken, bu turda Ukraynalı rakibiyle eşleşti. İlk turda Damla Günay, Polonyalı sporcuya 169-167, Derya Sarıaltın da Rus sporcuya 173-172 yenilerek elendiler.

Haberin Devamı

Genç erkekler olimpik yay dalı elemelerinde Yusuf Çorba 8., Uğur Uzun 10. ve Enes Uğurlu 13., genç bayanlar olimpik yayda Begül Löklüoğlu 2., Merve Çakır 5., büyük erkekler makaralı yayda Ayhan Kaya 24. ve Mustafa Şahin Karaçam 32. olarak ilk turda mücadele etme hakkını kazanırlarken, genç bayanlar olimpik yayda Kübra Özdemir 24., büyük erkekler makaralı yayda Dinçer Ekiz 34. ve büyük bayanlar makaralı yayda da Gamze Uçar, 21. olarak bireysel kategoride şampiyonaya veda ettiler.

Şampiyonada yarın tüm kategorilerde 2. tur ve çeyrek final atışları yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!