Ataman'dan flaş karar! İşte nedeni...

Güncelleme Tarihi:

Atamandan flaş karar İşte nedeni...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 12:13

Galatasaray Basketbol Takımı hocası Ergin Ataman, bugün medyanın karşısına geçecek ve uzun süredir hazırlık içinde olduğu toplantısını yapacaktı. Ancak, bu toplantı aniden sabah iptal edildi...

Haberin Devamı

Bugün saat 13.00’te yapılması planlanan basın toplantısının tarihi iki gün önceden belirlenmişken Galatasaray Kulübü, “Basketbol takımının yoğun maç trafiği” nedeniyle Ataman’ın medyanın karşısına geçmeyeceğini ve toplantının iptal edildiğini duyurdu. Ancak, bu gerçek neden değildi. Peki Ergin Ataman’ın basın toplantısı neden iptal edildi...

G.SARAY YÖNETİMİ Mİ İSTEDİ?
27 Ocak 2017 tarihinde Ergin Ataman, Hürriyet’e ne demişti? İki cümle içinde çok şey saklıydı. Şöyle diyordu Ergin Ataman, “Önümüzdeki günlerde milli takım süreciyle ilgili bir açıklama yapacağım. Bu spor kamuoyunda ve Galatasaray camiasında infial uyandıracak. Gizli kalmış birçok şeyi açıklayacağım.”
Toplantının iptalinden sonra akıllara gelen ilk sebep şuydu:
“Milli takım süreci ile alakalı açıklamalar yapacak olan Ergin Ataman’dan bu toplantının iptal edilmesini Galatasaray Yönetimi istedi.”

Haberin Devamı

CEVABI “YORUM YOK” OLDU
Hemen bu kararın perde arkasını öğrenmek adına telefon trafiği yaptık. Ataman’ın neden konuşmama kararı aldığını öğrendik.
Öncelikle bu gelişmenin Galatasaray Yönetimiyle uzaktan, yakından alakası yok.
Milli Takım süreciyle alakalı yapacağı açıklamalar için ‘infial’ yaratacak ifadesini kullanan Ergin Ataman, basın toplantısı ve açıklayacağı gerçeklerle alakalı zaten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve ekibini bilgilendirdi. Bu kararı tamamen Ataman kendisi aldı ve toplantıyı iptal etti.

“KİMSE BANA DAYATMA YAPAMAZ”
Kararını hocaya sorduk ama sadece yanıtı “Yorum yok” oldu. Oysaki Ataman yakın çevresine, toplantı iptaliyle ilgili şunları söyledi:
“Bu kararın Galatasaray yönetimiyle alakası yok. Ben kendim vazgeçtim. Zaten bu açıklamayı yapacağımdan yönetimin bilgisi vardı. Sporda ortam yeterince gergin. Daha fazla bu ortamı germek istemedim. Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum.

Spor ortamı, yeterince bazı kişiler tarafından geriliyor. Bu ortamda açıklama yapmaktan vazgeçtim. Bu benim kararım. Kimse bana dayatma yapamaz. Benim ismim ile dayatma ifadesi hiçbir zaman birlikte olamaz. Şu anda gündem sporda başka yönde. Böyle bir ortamda bende dahil olup milli takımı bu tartışmalara çekmek istemiyorum.”

 

BAKMADAN GEÇME!