Aslanlar Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Aslanlar Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 15:39

Galatasaray'ın yurt dışındaki ilk futbol okulu olan Galatasaray Avustralya Futbol Okulu'nda eğitim gören 12 futbolcu seçmeler için Türkiye'ye gidiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yurt dışındaki ilk futbol okulu olma özelliğini taşıyan ve bu sene faaliyete giren Avustralya Galatasaray Futbol Okulu bünyesinde eğitim gören 12 futbolcu denenmek amacıyla Florya Metin Oktay tesislerinde misafir edilecek. Farklı yaş gruplarından 11 Türk ve 1 Şili asıllı Avustralyalı futbolcu, 26 Aralık'ta Türkiye'ye gidecek ve 4 gün süreyle Metin Oktay tesislerinde Galatasaray altyapı antrenörleri tarafından yapılacak seçmelere katılacak.12 gün sürecek olan ziyarette genç sporcular Galatasaray Kulübü başkanı Adnan Polat'a ait Polat Rönesans Otel'de konaklayacak.

Galatasaray Avustralya Futbol Okulu antrenörleri Ercan Durnaoğlu, Ufuk Kubilayhan ve okul müdürü Osman Sağızlı nezaretinde Türkiye'ye gidecek olan genç oyuncular, Florya Metin Oktay tesislerinde antremana çıkacak.Bazı aileler de çocuklarını Türkiye ziyaretlerinde yanlız bırakmayacak.

Haberin Devamı

OKUL MÜDÜRÜ UMUTLU

Galatasaray Avustralya Futbol Okulu Müdürü Osman Sağızlı, hedeflerinin Galatasaray'a yeni yetenekler kazandırmak olduğunu söylerken "Amacımız en az 1-2 çocuğumuzu Galatasaray bünyesine katmak" dedi. Genç sporcular için unutulmayacak bir tecrübe olacağını da söyleyen Sağızlı, Galatasaraylı yöneticilerle de biraraya geleceklerini dile getirdi.

Seçmelerin 2-6 Ocak tarihinde Florya Metin Oktay tesislerinde gerçekleştirileceğinin altını çizen Sağızlı "Bu tarihi seçmemizdeki asıl amaç Avustralya'da ki uzun okul tatilinin bu döneme gelmesi ve dolayısıyla öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamasını istememiz" dedi.

11 TÜRK 1 ŞİLİ ASILLI FUTBOLCU

Bünyesinde farklı yaş gruplarından 85 öğreciye hizmet veren Galatasaray Avustralya Futbol Okulu, bu sene ilk oyuncularını da Türkiye'ye seçmeler için getirmiş oluyor.Çeşitli testlerden geçerek Türkiye'deki seçmelere gitmeyi hak kazanan oyucular burada başarılı olursa kariyerlerine Türkiye'de devam ederken seçilemeyen oyuncular ise Avustralya'ya dönerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekler.

Galatasaray Avustralya Futbol Okulu anternörlerinin yaptığı çalışmalar sonucu; Yaren Sözer (13), Gustavo Ferrada(13), Burak Durnaoğlu(15), Baran Koökaya(13), Nejdet Şahin(19), Eray Kurul(15), Abdulkadir Çolakoğlu(14), Salih Dören(17), Reis Aygün(13), Seyhan Aslan(14), Ali Turgut(16) ve Mustafa Karan(16) isimli genç sporcular Türkiye'deki seçmelere gitmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Okulda eğitim gören öğrencilerin biri dışında tamamı Türk uyruklu sporculardan oluşuyor.Gustavo Ferrada isimli 13 yaşındaki Şili asıllı Avustralya'lı sporcu Türkiye'ye gidecek olan ekipte yer alan Türk kökenli olmayan tek sporcu.Galatasaray'ın iyi bir kulüp olduğunu söyleyen Gustavo Ferrada, amacının ileride birgün Galatasaray kalesini koruyacak iyi bir kaleci olmak olduğunu söyledi.Türkiye'de forma giyen Avustralya'lı Harry Kewell ve Lucas Neill gibi isimleri bildiğini söyleyen Gustavo Ferrada, Galatasaray kaptanı Arda Turan'ı da çok beğendiğini kaydetti.

AVUSTRALYA'DA 2. OKUL

Geçtiğimiz sene faaliyete geçen Galatasaray Avustralya Futbol Okulu, Melbourne'den sonra Avustralya'da ki ikinci okulunu da açma hazırlığında.Victoria'nın Dandenong bölgesinde açılacak olan 2. Okul için Galatasaray Futbol Okulları Yönetmeni Savaş Çam bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Avustralya'ya geliyor.Toplam 4 gün süre ile Avustralya'da kalacak olan Savaş Çam, Dandenong'taki tesislerde incelemelerde bulunacak.

Haberin Devamı

Yeni okul açılması yönünde kendilerine çok talep geldiğini söyleyen okul müdürü Osman Sağızlı, "Dandenong bölgesinde de büyük bir Türk nüfusu var, onlara da hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!