Aslanlar gibi: 5-2

Güncelleme Tarihi:

Aslanlar gibi: 5-2
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 00:00

İliç’in penaltısı ile Çek rakibi karşısında gol perdesini açan sarı kırmızılılar, Arda (2) ve Hakan farkı 4’e çıkardı. Peş peşe gelen iki Mleda golüyle panikleyen Cimbom’da son sözü Sabri söyledi.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nin en kıdemli takımlarından biri olan G.Saray, elemelerde hiç yenilgi yüzü görmemişti. Rakip, ilk kez Avrupa’ya açılan Çek takımı sarı kırmızılılarla boy ölçüşemedi. Yine de temkinliydi sarı kırmızılılar.

Çünkü, geçen sezonki Tromsö faciası henüz belleklerden silinmemişti. Bu kez işi sıkı tutuyordu G.Saray. Semeresini de 5-2’lik galibiyetle tur vizesini şimdiden cebe indirip, 10. kez Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya çok yaklaşarak alıyordu.

Erik Gerets, Ankaraspor maçında kavga eden Hasan’la Necati’yi ilk lig sınavında bekleneni veremeyen Carrusca ile birlikte kulübeye çekerek cezalandırıyor, ayerlerine Okan, Arda ve Ayhan’a şans veriyordu.

İşte bu değişiklik, G.Saray’ı ateşliyor, genç Arda sahada adeta bir resital veriyordu.

Daha ikinci dakikada Sabri’nin sert ortasında gol sinyalleri almaya başladık. 4. dakikada bu kez Cihan yokladı ama olmadı. Dakikalar 6’yı gösterirken Arda’nın nefis ara pasına hareketlenen İliç’i ceza alanı içinde kaleci düşürünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Ankaraspor maçının penaltı hovardası Aslan’da topun başına bu kez İliç geçti ve tabelayı değiştirdi: 1-0. Bu gol, farkın da müjdecisiydi...

Genç Arda büyüledi

Hemen hemen her iki dakikada bir gol pozisyonu izliyorduk. İlk yarı bu skorla bitecek diye düşünülürken 44. dakikada sahneye çıkan genç Arda nefis bir golle, devrenin skorunu belirliyordu: 2-0.

G.Saray, ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. 49. dakikada Song’un ileriye uzattığı topu yakalayan Hakan Şükür kalecinin üstünden topu ağlara gönderince fark 3’e çıktı: 3-0.

54. dakikada sahaya atılan pet su şişesi hakemin gözünden kaçmayınca oyun kısa bir süre durdu. Maçın yıldızı Arda 60. dakikada nefis bir gol daha atarak farkı 4’e çıkardı: 4-0.

Bu golden sonra rehavete kapılan sarı kırmızılılar, oyunun sonlarına doğru kalesinde peş peşe goller görünce panikledi. 82. dakikada Brezinsky, 83’te Kulic’le bulduğu gollerle ümitlenen Mleda Boleslav, cesaretlendi. Ancak, 90’da sahneye çıkan Sabri, 5-2 ile skoru ilan ederken, 23 Ağustos’taki rövanş maçı öncesi takımını rahatlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!