Asil askerden sonra beni gorun

Güncelleme Tarihi:

Asil askerden sonra beni gorun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pakize Suda, Beyaz’a sordu ve bakin ne cevaplar aldi...

ILK SOZ

Beyaz'la soylesiye giderken kardesim arkamdan seslendi: ‘‘Sen simdi Beyaz'i da seversin...'' Hakli... Her roportajdan sonra eve ‘‘Cok seker biri'' diye donuyorum. Bu sefer de oyle olursa yaslandigima kanaat getirecegim. Gozlemlerime gore, genclerde cok bariz olan elestirel, hatta biraz saldirgan tavirlar yaslandikca yerini hosgoruye birakiyor.

Reklam amaci gutmeden yaptigin bircok yardimi duydum. Mesela Kosova ve Oktar Babuna icin. Neler yapiyorsun?

- Oktar Babuna icin TV'de canli baglanti yapildigi icin on plana cikti. Ben yardim yapmadan once gazetecilere haber vermem. Su kadar yardim yaptim demeyi sevmiyorum. Utaniyorum boyle bir seyden. Gazetelerde yazilirsa belki de bir yandan ornek olur insanlara ama... Kasetten gelecek 2.5 milyar civarindaki parayi Kosova'ya birakacagim.

Bir yere yetismek icin acelen varmis gibi, her seyi bir arada yapiyorsun. Akarken doldurayim diye mi dusunuyorsun?

- Benim en populer zamanim. Bizde televizyonda oldugun surece varsin. Yarin bir gun TV'de olmadigim zaman kimse gidip ‘‘Beyaz ne oldun arkadas'' demez. Karsilikli birbirimizi kullaniyoruz boyle. Ben de bu donemi degerlendiriyorum. Keyif aliyorum arkadas yaptigim isten. Sen de izlerken keyif almiyor musun? Tamam. Seninle benim alisverisim bu kadar. Beyaz Show benim vitrinim. Kendimi orada cok iyi pazarlayabiliyorum. Radyo ilk yaptigim is, bir turlu birakamiyorum. Stand-up gosteriyi bitiremiyorum, sahne tozu yutmak diye bir sey varmis. Dunyaya bir kere geliyorum. Neden Turkan Soray'la ayni filmde oynamayayim ki? Niye yani ya. Bu kendi masturbasyonum benim. Acayip hosuma gitti boyle bir film.

Bir de kaset!

-Ben Bulent Ortacgil, Fikret Kizilok, Timur Selcuk, Esin Afsar dinleyen bir adamim. Radyoda da hep bunlari caldim. Insanlardan tepkiler geldi. ‘Vay arkadas cocuklarimiz senin yuzunden Turku dinliyor’ diye. Amacim pop kulturunun disinda bir seyler oldugunu gostermekti. Ikinci kaseti kesinlikle yapmayacagim. Bir kaset daha yaparsam Turk Halk Muzigi sanatciligina soyunmus olurum. Oyle bir sey yanlis olur.

Bu kadar isin icinde seni en cok tatmin eden hangisi? ‘Ben bunun icin yaratilmisim’ dedigin.

-Beyaz Show, ama canli olursa.

Isin icine konuklar girdigi zaman herkesin yaptigi talk-show’lara benzemedi mi senin yaptigin?

-Bu bir donem. Garip bir kitle var beni izleyen. Doktor, entelektuel, cagdas, ilerici, devrimci. Boyle insanlarin cok buyuk begenilerini kazaniyorum. Programim on bucuga cekildi. Bu saatteki programdan insanlar baska seyler istiyorlar. Alkis istiyor, mini etekli kadin istiyor. Bu bir surec. Askerden sonra biraz daha kendimi ortaya koyacagim. Sadece benden kaynaklanan seyler degil bunlar. Bu sistemin icinde bir parcasin, kalkip itiraz edemezsin. Adama ’Ev aldin, araba aldin, para kazaniyorsun. Benden ekmek kazaniyorsun, bir de sisteme karsi cikiyorsun. Defol git lan, begenmiyorsan git'' derler.

Butun bunlara itiraz edip, biraz TV'lerden uzaklassan ne kaybedersin?

- Yakinda askere gidiyorum. Donuste 6-7 ay yurtdisinda Ingilizce egitimim var. Yani, bir bucuk sene zaten TV'lerde olmayacagim.

Aile baglarinin hice sayildigi gunumuzde, senin annene duskunlugun cok hos.

- Benim anneme abartilmis bir duskunlugum yok ama genel durum cok farkli ki, benim anneme sevgim oyle anlasiliyor. Herkes saskinlikla, ‘‘Annesini cok seviyormus yahu'' diye bahsediyor benden. Bir insanin annesini sevmesi kadar normal bir sey olabilir mi?

Seni kim, nasil kesfetti?

- Eskisehir Guzel Sanatlar Akademisi'nde Seramik, Heykel bolumunde okurken sergiler aciyordum. Bir mizah dergisi cikariyorduk. O zaman Genc Radyo'ya girdim. Bazi arkadaslar Istanbul'a gidip beni de cagirdilar. Klas FM'de calismaya basladim, sonra da kovuldum. Sonra yine basladim. Ali Karacan Number One TV'ye cagirdi. Oyle basladim.

Senin capkin oldugunu soyluyorlar. Dusunuyorum, dusunuyorum aklima cok kadin ismi de gelmiyor dogrusu. Gizli sakli mi yapiyorsun?

- Capkinim tabii ki. Ama hicbir zaman ortalikta cok fazla isim dolasmadi.

Ya Aysegul?

-Daha bir hafta once Orhan'la (Topcuoglu) ve Aysegul'le beraberdik. Bizim iyi bir dostlugumuz var, kakara kikiri yapiyoruz beraber. Alanya’dan ikimiz de ev aldik. Orada basin toplantisi yaptik. Kimse ilgilenmedi. Ama havaalaninda bizi yan yana gorunce bir anda ilgilenmeye basladilar.

Bir kadinla beraber olmak icin ismin yetiyor mu? Yoksa baska seyler yapma ihtiyaci hissediyor musun?

- Ugrasiyorum. Kadindan kadina degisiyor. Bazilari yalniz ismim icin geliyor onlarla fazla ugrasmiyorum. Son donemde asik olup da sacimi basimi yoldugum biri olmadi. Ama zaman yok.

Pesinden kosmak, heyecandan mideme kramp girsin isterim ama bu camianin icinde bir turlu bulamiyorum. Fikirleri guzel ama kafalari uymuyor. Bazi kizlar da ‘‘Bu adam Beyaz, ben gidersem havalara girer'' diye dusunuyorlar. Keske, herhangi bir iste calisan bir sevgilim olsa. Hayatim duzene girse. Ama benim boyle bir insanla tanismak icin ne firsatim var ne de ortamim.

Bazi TV programlarinda sana cok yukleniyorlar. Sinirlenmiyor musun?

- Bende hirs yoktur. Ben haddimi bilen bir adamim. Nasil oturulup konusulacagini iyi bilirim. Gecenlerde Okan ‘‘Beyaz salak'' demis. Ben Cem Yilmaz icin ‘‘Insanlari guldurmek icin cok ugrasiyor, ben sikiliyorum'' demisim. Yok boyle bir sey. Kim benim icin bir sey soylemisse, ben hemen o insana telefon acarim, ‘‘Dogru mu'' diye. Yanlis anlasilmalari onlemek icin.

Bu benden daha iyi, diye dusundugun oluyor mu?

- Tabii ya, Cem Yilmaz'a cok guluyorum. Okan'a da. Talk-show'da ben onu izleyip basladim. Tarzlarimiz ayri, ben de kendimi ispatladim. Ayrica cekemesem ne olur ki? Bok mu atayim yani?

Senden devamli komiklik bekleyenler var mi?

- Var tabii. Gecenlerde Cunda Adasi'na kafami dinlemeye gittim. Yemege indim. Cevremdeki herkes bana bakiyor. Garsonu cagirdim ve kola istedim. Garson ‘‘Sicak mi, soguk mu?'' diye sordu. Ben de ‘‘Yaz gunu, tabii ki soguk olacak'' dedim. Butun herkes gulmeye basladi.

SON SOZ

Beyaz'la okuduklarinizin basinda uzun uzun sohbet ettik. Anlattiklari bir gazeteciye degil, ancak bir dosta soylenecek turdendi. Size su kadarini soyleyebilirim: ‘‘Beyaz'' bildiginiz gibi Beyazit'in kisaltilmisi, ama ayni zamanda safligi ve temizligi simgeleyen bir renk. Beyazit'in kisiligiyle oylesine uyusmus ki, ‘‘Beyaz''... Iyi ki ismi Karahan degil, hic yakismazdi.

UNUTAMADIKLARI...

En iyi Emel Sayin ile diyalog kurdum.

Baris Manco, kalkti benden cok o program yapti.

Erol Evgin, Orhan Gencebay, cok iyiydi.

Eskilerle daha iyi anlasiyorum, daha hazimlilar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!