'Artık Dörtlü Final alışkanlık yaptı'

Güncelleme Tarihi:

Artık Dörtlü Final alışkanlık yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 15:31

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselen VakıfBank, bu kupada üst üste ikinci kez şampiyonluk yaşamak istiyor.

Haberin Devamı

VakıfBank'ın voleybol şube sorumlusu Ramazan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Fransız ekibi Cannes'ı "altın set"te yenerek, Dörtlü Final'e kaldıklarını belirterek, "İlk hedefimiz Dörtlü Final'e kalmaktı. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Önümüzde hazırlanmak için bir ay süre var. Bu süreyi çok iyi değerlendirip, çok çalışıp, Dörtlü Final'e en üst seviyede gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Her yıl bu seviyelerde olmanın çok önemli olduğunu anlatan Yıldırım, "Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmak çok önemli bir şey. VakıfBank artık bunu alışkanlık haline getirdi. Her yıl Dörtlü Final'de mücadele etmek kolay değil. Sporda ekol olmuş kulüpler her sezon Dörtlü Final oynuyor. Şampiyon olursunuz, olmazsınız ama her sezon Dörtlü Final'de mücadele etmeniz büyük başarıdır" ifadelerini kullandı.

"Üst üste ikinci kez şampiyon olmak istiyoruz"

Ramazan Yıldırım, geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaştıklarını hatırlatarak, "Bu sezon da Dörtlü Final'de ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, peş peşe ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz" dedi.

Takımda çok büyük bir özgüven oluştuğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Başarıda en büyük etken tabii ki VakıfBank yönetiminin, sponsorumuzun bize çok iyi bir çalışma ortamı sağlıyor olmasıdır. Takımda birlik beraberlik var. Herkesin birbirine güveni tam. Çok çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Takımda çok büyük bir özgüven oluştu. Bu özgüven ve tecrübeyle zor zamanların içinden nasıl çıkacağımızı öğrendik. Kötü oynadığımız zaman bile o özgüven ve tecrübeyle galip gelmesini biliyoruz."

Ramazan Yıldırım, 3 kulvarda mücadele ettiklerini, kadrolarını ona
göre kurduklarını vurgulayarak, "Alternatifli, derin bir kadromuz var. Bunun da
avantajlarından yararlanıyoruz. Bazı oyuncularımızı dinlendire dinlendire oynatıyoruz. Tabii ki bazı maçlarda iniş çıkışlar oluyor. Ancak önemli olan bu maçları kazanmak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kupaya alışkın

CEV Şampiyonlar Ligi'nde daha önce iki kez mutlu sona ulaşan VakıfBank, 2011 ve 2013 yıllarında kupayı müzesine götürdü.

İstanbul'da 2011 yılında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin final maçında Rabita Bakü'yü 3-0 yenerek şampiyon olan VakıfBank, bu kulvarda hem kendisinin, hem de Türk takımlarının ilk şampiyonluğunu elde etmişti. 2013 yılında da yine İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunun final maçında yine Rabita Bakü'yü 3-0 yenen VakıfBank, yenilgisiz şampiyonluğu elde etmişti.

BAKMADAN GEÇME!