Ağlatan oylama

Güncelleme Tarihi:

Ağlatan oylama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 01:35

Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Ekşioğlu ile Mosturoğlu için mahkeme kararı gereği yapılan oylamada, üçünün de ‘kötü şöhrete’ sahip olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi, konuşmalar sırasında Yıldırım ve yöneticilerin gözleri doldu.

Haberin Devamı

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğu ile Şekip Mosturoğlu için yapılan “kötü şöhret sahibi” olup olmadıkları yönündeki oylamada, 3 yöneticinin de böyle bir şöhrete sahip olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi. İlk gün gündeminin en önemli maddelerinden birini oluşturan oylama yapılmadan önce, adı geçen yöneticilere söz hakkı verildi.
İlk olarak konuşan İlhan Ekşioğlu, “Bu oylama 3 Temmuz’dan bugüne kadar bize yapılan linç kampanyasına en büyük yanıt olacak.

MANEVİ ŞAHSİYETİMİZ OYLANIYOR

UNUTMAYIN burada oylanan F.Bahçe’nin manevi şahsiyetidir, ben ve arkadaşlarım değil. Sizlerin bize bu süreci yaşatanları ve bunlara çanak tutup yardım eden sözde F.Bahçelileri asla affetmeyeceğinizi biliyorum” dedi.
Şekip Mosturoğlu da “Burada başkan ve yöneticilerin şike yapıp yapmadığı, F.Bahçe’nin 2010-11 sezonu şampiyonu olup olmadığı, kupanın bizden alınıp alınmayacağı oylanacaktır. F.Bahçe’nin tüm şampiyonlukları alın teriyle kazanılmıştır. 2010-11 sezonu kupasının tek farkı bizim için en kutsal olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘ALEYHTE EL KALDIRANLARI GÖREYİM’

KONUŞMALARIN ardından her üç yönetici için de ayrı ayrı oylama yapıldı ve kötü şöhret sahibi olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi. Bu arada, Aziz Yıldırım’ın, Ekşioğlu ve Mosturoğlu’nun konuşmaları sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ayrıca Yıldırım, Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük’e dönerek aleyhte oy vermek isteyenler varsa onları da görmek istediğini söyledi. Ancak Mehmet Ali Aydınlar dahil tüm üyeler oybirliği ile karar verince buna gerek kalmadı.

F.Bahçe’nin gerçek borcu 463 milyon TL

ASBAŞKAN Tahir Perek, F.Bahçe’nin borcunun 800 milyon lira olarak göründüğünü, ancak F.Bahçe Kulübü Derneği’nin borcunun 165 milyon lira, Futbol AŞ’nin ise 397 milyon lira olmak üzere toplam kulüp borcunun 562 milyon lira olduğunu kaydederek, “Şu anda 100 milyon civarında hazır varlıklar var. Kulübün gerçek borcu 463 milyon liradır” diye konuştu.

iŞTE LiSTELER

YILDIRIM:
· Ömer Temelli
· İmam Altınbaş
· Ahmet Özokur
· Selim Kosif

Haberin Devamı

Gece geç saatlere kadar liste netleşmedi.
Nihat Özbağ, Yıldırım’ın listesinden ayrılmak istediğini belirtti. Abdullah Kiğılı ise, yüksek ihtimalle listede olacak.

AYDINLAR:
· Hamdi Akın
· Nezih Barut
· Şaban Erdikler
· Necdet Ersoy
· Selim Koray
· Recep Tanrıverdi
· Nuri Tuna
· Cem Topçuoğlu
· Mehmet Torun
· Tankut Turnaoğlu
· Dursun Ekşioğlu
· Faik İçmeli
· Engin Keçeli
· Metin Şen
· Mehmet Okay
· Nejat Taşdemir
· Erkan Güral
· E.Kazancıbaşı Öztekin
· Selim Ergüder
· Prof. Dr. Hasan Tanyeri
· Ekrem Eray Arda

KONGREDE PARMAK SALLAMA GERGiNLiĞi

Adaylığına izin çıkmayan Belgü’nün listesinde bulunan Rahmi Eyüboğlu’nun, Yasemin Merçil’e el hareketi ile tepki göstermesi Başkan Yıldırım’ı kızdırdı.

Haberin Devamı

KONGRENİN ilk gününde başkan adaylarından Hulusi Belgü ile ilgili oylamanın ardından salonda gerginlik yaşandı. Belgü’nün aday olamayacağının kesinleşmesi ile listesinde bulunan Rahmi Eyüboğlu, aleyhte oy kullanan yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil’e tepki gösterdi. Bu sırada Eyü-boğlu’nun, parmağını Merçil’e doğru sallaması Başkan Aziz Yıldırım’ı çileden çıkardı.

‘Geri dön ve özür dile’

Yıldırım, sinirli bir şekilde yerinden kalkarak salonu terk eden Rahmi Eyüboğlu’na ‘bekle beni’ diye seslendi. Çıkış kapısında Eyüboğlu’na yetişen Yıldırım, “Yasemin Hanım’dan özür dileyeceksin” diyerek kendisini tekrar salona getirdi. Yönetici masasının arkasında 10 dakikalık hareketli bir tartışma yaşandı. Merçil, daha sonra konuşarak olayı tatlıya bağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Belgü’ye ilan vetosu

Yasemin Merçil, “Belgü’nün gazete ilanında, F.Bahçe Başkanı’nı ‘avaz avaz kadın taraftarlara bağırıyor’ şeklinde kurgulamasını hakaret olarak gördük ve af fikrimiz değişti” dedi.

Özdil’li seçim

SARI lacivertli kulüp, tribünlerdeki koltuklara tek tek Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’in geçtiğimiz günlerde Fanatik Gaze-tesi’nde yer alan ‘Fenerbahçeli olsam’ başlıklı yazısını koydu.

Belgü aday olamayacak

HULUSİ Belgü’nün ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebin oylama ile reddedilmesi ve sonrasında tartışmalar yaşandı. Belgü, “Televizyondan seyrettim, oylama lehimize sonuçlandı. Başkan karşısına rakip çıkmasını istemiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!