403 milyon TL zarar

Güncelleme Tarihi:

403 milyon TL zarar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 00:00

Adnan Polat’ın futbol şubesi sorumluluğu yaptığı 2 yıl ve başkanlık görevini üstlendiği ilk yılda Galatasaray Futbol A.Ş.’nin toplam 403 milyon TL zarar etti. Bu rakama, bu sezon yapılan transferlere ödenen paralar dahil değil.

Haberin Devamı

GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, mart ayında yapılacak olağan kongrede yeniden aday olmanın planlarının yaparken, Polat’ın futbol şubesinin direksiyonuna geçtiği dönem hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı.
NTV’nin haberine göre Galatasaray Futbol A.Ş., Adnan Polat’ın 2 yıllık futbol şubesi sorumluluğu ve 1 yıllık başkanlığı döneminde toplam 403 milyon TL zarar etti. Futbol A.Ş.’nin giderlerinde aslan payını futbolculara ödenen bonservis ücretleri, aylık ödemeler ve teknik kadronun maaşları oluşturuyor. Gider bölümünde en küçük payı amatör futbol ve seyahat giderleri oluşturuyor.
Umutlar yeni statta
403 milyon TL’lik zarar tablosunda bu sezon yapılan transferlere harcanan paralar yer almıyor. Bu sezona ilişkin gelir-gider tabloları henüz açıklanmadığı için, Elano Blumer, Keita gibi futbolculara verilen paraların mali tabloda nasıl bir etki yaptığı bilinmiyor. Galatasaray Kulübü’nün 31 Ağustos 2009 tarihi itibari ile borcu toplam 350 milyon TL’yi buluyor.
Sarı kırmızılı yönetimin hala ara transfer yapamamasının en önemli sebebinin de rekor düzeydeki bu borçlar olduğu belirtiliyor. Başkan Adnan Polat ve yönetimi, bu zararın büyük kısmını Türk Telekom Arena’nın hizmete girmesiyle elde edilecek gelirlerle karşılamayı planlıyor.
Mido 2 milyon Euro
Öte yandan Galatasaray, transferde rotayı Mısırlı forvet Mido’ya çevirdi. Middlesbrough kulübü yöneticileriyle iki gündür temas halinde olan sarı kırmızılılar, 27 yaşındaki Mısırlı golcünün bonservis bedelini de 2 milyon Euro’ya kadar indirdi. İngiliz kulübünün Mısır’ın Zamalek takımına kiraladığı Mido da 1.3 milyon Euro’luk teklifi kabul etti. Middlesbrough ikna edilirse, Mido Galatasaraylı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!