2011'de rallide Suriye ile ortak olacağız

Güncelleme Tarihi:

2011de rallide Suriye ile ortak olacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 15:04

Mardin Valisi Hasan Duruer, otomobil sporlarının bölgenin tanıtımına büyük katkısı olduğunu söyledi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Mardin Valiliği işbirliğiyle organize edilen 3. Mardin Mezopotamya Rallisi, tarihi Valilik konağında düzenlenen törenle start aldı.

Törende konuşan Vali Duruer, Mezopotamya Rallisi'nin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.
Otomobil sporlarına karşı gençlerin ve çocukların büyük ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu kaydeden Duruer, şöyle konuştu:
“Otomobil sporlarının bölgenin tanıtımına büyük katkısı oluyor. Gelecek yıl Suriye'de yapılması planlanıyor. Böylelikle gerçekten Mezopotamya Rallisi olacak. Amacımız gençleri spor, kültür ve sanatla tanıştırmaktır. Bunu da yapıyoruz. Geçen hafta burada Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali yapılmıştı. İnsanların büyük ilgisi vardı.”

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da Mardin'de böyle bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Amaçlarının otomobil sporunun yanı sıra tarihi Mardin'i de tanıtmak olduğunu belirten Tahincioğlu, “Bu yarış uluslararası yarışa dönüşecektir. Ralli 2011'de Suriye ile ortak yapılacak. Böylece uluslararası sıfatını taşımış olacaktır. Ralliyi Suriye'nin yanında Irak ve İran'a da taşımayı düşünüyoruz. Böylece 4 komşu ülkenin beraber yapabileceği en güzel sportif organizasyon olacak” dedi.

Ralliyi izlemek için Mardin'e gelen 1992 Türkiye ve Avrupa güzeli Banu Sağnak da Mardin'in tarihi yapısına hayran kaldığını anlattı.

Konuşmaların ardından 3. Mezopotamya Rallisi start aldı. Toksport pilotu Doğan Ekmekçi ile Copilot Mehmet Gücüm'ün kullandığı araç, kaza nedeniyle yarış dışı kaldı. Ekmekçi ve Gücüm, kazadan yara almadan kurtuldu.
85.65 kilometresi toprak zeminli özel etap olmak üzere toplamda 315.90 kilometreden oluşacak rallinin ilk günü, Çağlar, Mardin, Sancar, Kabala-Bilen etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından servis alanının kurulu olduğu Yay Grand Oteli'nde tamamlanacak.

Yarın 4 etabın bir kez daha geçileceği ralli, başladığı noktada sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!