12 yıl sonra tarih tekerrür edecek mi?

Güncelleme Tarihi:

12 yıl sonra tarih tekerrür edecek mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2013 11:18

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında 3 Nisan 2001'de 3-2 mağlup ettiği İspanyol ekibi Real Madrid ile 12 yıl sonra aynı kupada yine 3 Nisan'da, yine çeyrek final ilk maçında karşı karşıya gelecek sarı-kırmızılı takım güçlü rakibi karşısında aynı başarıyı tekrarlamanın hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

Nisan 2001'deki karşılaşmada gol atan Hasan Şaş ve Ümit Davala; bu kez yardımcı antrenör olarak, o karşılaşmada kaleyi koruyan Claudio Taffarel ise bu kez kaleci antrenörü olarak görev alıyor. Sarı-kırmızılı takım, 2000-2001 sezonunda çeyrek finalde eşleştiği İspanyol devi ile ilk maçını 3 Nisan 2001 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yaptı.

Rakibi karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda attığı gollerle müthiş bir dönüş yaparak mücadeleden 3-2 galip ayrılmasını bildi. Maçın ilk yarısında Ivan Helguera ve Claude Makelele'nin gollerine engel olamayan sarı-kırmızılı takım, 47. dakikada Ümit Davala'nın penaltıdan, 66. dakikada da Hasan Şaş'ın kaydettiği gollerle skoru 2-2 yaptı. Mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren golü ise 75. dakikada Mario Jardel attı.

G.SARAY'IN KOZU BURAK YILMAZ

ASLAN İSPANYA'DA AVANTAJ ARAYACAK

Bu müsabaka, sarı-kırmızılı ekibin İspanyol takımları karşısında galip geldiği son maç oldu. Galatasaray, deplasmanda yapılan rövanş maçında ise rakibine 3-0 mağlup olarak kupadan elendi.

Sarı-kırmızılı takım, Real Madrid karşısına bu kez teknik direktör Fatih Terim yönetiminde çıkacak. Galatasaray, 3 Nisan 2001'de Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde sahaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

İSPANYA'DA 22 BİN TÜRK

Öte yandan yarın oynanacak çeyrek finali öncesinde Madrid'e Türkiye'den adeta akın yaşanıyor. Madrid kulübünün, sarı - kırmızılı taraftarlara 4 bin kişilik yer ayırdı ve bu biletler kısa süre içerisinde tükendi. Ayrıca Madrid kulübünden de 18 bin Türk taraftarın bilet aldığı öğrenildi.

Yarın akşam saat 21:45'te başlayacak maçta, Santiago Barnabeu Stadı'nda yaklaşık 22 bin Türk taraftarın olması bekleniyor...

MOURINHO ÇEYREK FİNALDE KAYBETMİYOR

Bu yıl Santiago Barnabeu Stadı'nda oynanan Real Madrid - Manchester United maçında 4 bin İngiliz, Borussia Bortmund maçında ise 8 bin Alman taraftar vardı... Santiago Barnabeu Stadı'nın kapasitesi: 85 bin 454.

G.SARAY, AVRUPA'DA YENİ BİR ZAFER PEŞİNDE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!