12 dev adam ilk 4'e girer

Güncelleme Tarihi:

12 dev adam ilk 4e girer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2010 17:37

Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na sayılı günler kala, ülkenin tanınmış isimleri şampiyona ile ilgili Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine değerlendirmelerde bulundu.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türk Milli Takımı'nın geçmişteki başarılarına bir yenisini daha ekleyeceğini belirterek, “2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi çok büyük bir olay. Özellikle dünyanın en iyi basketbol ligi olarak kabul edilen NBA'de forma giyen oyuncuların bu organizasyonda yer almasının ardından heyecan ve rekabet daha da arttı. Türk turizmine de büyük katkı sağlayacak organizasyonda Türk Milli Takımı'nın başka bir zafere daha imza atacağına inanıyorum. 12 Dev Adam'ın 2001'deki Avrupa Şampiyonası sonrası 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda da ilk 4'e gireceğine eminim” şeklinde konuştu.

SOFUOĞLU: “BÜYÜK BİR GURUR”

Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise milli takımın gruptan rahat bir şekilde çıkacağını söyledi.
Kenan Sofuoğlu, “Türkiye'nin bu kadar önemli bir spor organizasyonunu düzenleyecek olması bizler için büyük bir gurur. 2010 Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi NBA'de başarıyla temsil eden Hidayet Türkoğlu önderliğinde önemli başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Ankara seyircisinin de desteği ile Milli Takım gruptan tüm maçlarını kazanarak çıkacaktır. 12 Dev Adam'ın ilk 4'te yer alacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YANIT: “TÜRK SPORUNA ÇOK ŞEY KATACAK”

Türkiye'yi atletizmde başarıyla temsil eden ve bu yıl 100 metre engellide Avrupa şampiyonu olan milli atlet Nevin Yanıt, Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyonun Türkiye'ye getirilmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

“Bu organizasyon Türk sporuna gerçekten çok şey katacak” diyen Yanıt, şöyle konuştu:

“Dünyanın önde gelen sporcularını Türkiye'de izleme şansını yakalayacağız. Bu tür önemli organizasyonların ileride daha da artarak ülkemizde düzenlemesini temenni ediyorum. (A) Milli Takımımızda çok güçlü ve yetenekli oyuncular var. Özellikle NBA'de forma giyen oyuncularımız ülkemizi ABD'de başarıyla temsil ediyorlar. 12 Dev Adam'ın şampiyonada başarılı sonuçlar alarak ülkemizi gururlandıracağına inanıyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve ekibine bu önemli organizasyonu Türkiye'ye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.”

Milli sörfçü Çağla Kubat, Türk Milli Takımı'ndan büyük bir başarı beklediğini dile getirirken, “Dünyanın en iyi takımlarının Türkiye'ye gelecek olması bizim için çok güzel bir şey çünkü bütün dünyanın ilgisi üzerimizde olacak. 2010 Dünya Şampiyonası'nda Hidayet Türkoğlu'na çok büyük görev düştüğünü düşünüyorum ve bu konuda da ona çok güveniyorum” dedi.

Tiyatro oyuncusu Mehmet Ali Alabora da böyle büyük bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenmesini sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başarısına dikkati çekerken, “2010 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenecek olması heyecan verici. Bunun gerçekleşmesinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun istikrarlı bir kurum olmasının önemi büyük. Dünyanın en önemli oyuncularını izleme şansı bulacağımız için mutluyum” şeklinde konuştu.

Basketbolla yakından ilgilenen şarkıcı Mustafa Sandal, “Bu kadar büyük bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenecek olması beni çok mutlu etti. Dünya Şampiyonalarını mümkün olduğunca takip ediyordum. Elbette bu yıl daha bir heyecanla izleyeceğim. Geçmişte de bizi en iyi şekilde temsil eden takımımızın, seyircimiz önünde final oynayacağına inanıyorum. Umarım finali ABD ile oynarız” sözleriyle görüşlerini belirtti.

GEZEN: “TÜRKİYE'NİN TANITIMI AÇISINDAN BÜYÜK BİR BAŞARI”

Türkiye'nin hazırlık maçlarını izlediğini ve (A) Milli Takım'ı çok beğendiğini söyleyen usta tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen, “2010 Dünya Şampiyonası'nı düzenleyen ülke olmak Türk sporu, Türk basketbolu ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok büyük bir başarı. Bu şampiyona sayesinde Türkiye'nin önemli derecede reklamı yapılacak. Türk Milli Takımı'nı Adidas İstanbul Cup'ta izleme şansı buldum. Bu turnuvadaki rakiplerimizden İran ne kadar zayıf bir takım da olsa Türk Milli Takımı gerçekten başarılı bir performans sergiledi. Dünya Şampiyonası'nda gruptan çıktıktan sonra en zorlu rakipler ABD ve Sırbistan gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

(A) Milli Takımı'nın gruptan çıkacağına inandığını söyleyen rock şarkıcısı Özlem Tekin, “Türkiye 2010 Dünya Şampiyonası ile büyük bir reklam fırsatı yakaladı. Ülkemiz için bu denli büyük bir organizasyonu düzenlemek gerçekten önemli bir başarı. 12 Dev Adam'ın Türk seyircisinin de desteği ile rakiplerini geçip, başarıya ulaşacağına eminim” diye konuştu.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası maçlarının birçok ülkede yayınlanacağını ve bunun Türk turizmine büyük katkılar sağlayacağını belirten tiyatro oyuncusu Zafer Algöz de “Dünya Şampiyonası'na ilk defa ev sahipliği yapacağız. Çok iyi bir organizasyon olmalı ve bu avantajı ülkemizin tanıtımı için çok iyi değerlendirmeliyiz. Seyirci avantajıyla da en iyi dereceyi alacağımıza inanıyorum. Buradan alacağımız üçüncülük bile çok iyi bir sonuç olur ama işler yolunda giderse ve final oynarsak üstün bir başarıya imza atarız. ABD, İspanya ve Arjantin en zorlu rakiplerimiz olacak” sözleriyle görüşlerini aktardı.

Böyle büyük bir organizasyonunun Türkiye'de düzenlenmesinin çok önemli bir başarı olduğunu ifade eden eski TRT spor spikerlerinden Abidin Aydoğdu, “2010 Dünya Şampiyonası'nı düzenlemek gerçekten çok büyük bir başarı. Şu ana kadar Türkiye Basketbol Federasyonu dışında bu büyüklükte bir organizasyonu başka hiçbir federasyon düzenleme başarısını gösteremedi. Organizasyonun başarıyla sonuçlanacağından emin olmakla beraber, 12 Dev Adam'ın da sportif anlamda bu şampiyonada iyi bir derece elde edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

NTV Spor haber spikeri Sine Büyüka ise 2010 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenecek olmasının her şeyden önce ülkenin tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!