Zirveyi getiren o fark

Güncelleme Tarihi:

Zirveyi getiren o fark
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 00:28

F.BAHÇE, Beşiktaş’ı deplasmanda yenerek liderliği ele geçirirken karşılaşma boyunca bilindik özelliğinden farklı bir görüntü sergiledi.

Haberin Devamı

Derbi öncesi futbolcular Samandıra’da kamp kurarken sabah başlayan mesaileri akşam antrenmanı ile son buldu. Tüm bunlar olurken takım kaptanlarının sürekli topl antılar yapması ve futbolcuları motive etmesi galibiyeti getiren etkenlerin başındaydı. Peki karşılaşma içinde F.Bahçe’de farklı olan şeyler nelerdi? İşte yanıtları;

İSTATİSTİKTE DE ZİRVE YAPTI

FENERBAHÇE cephesinde her ne kadar teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçtikten sonra ikinci devrede kontrollü futbola dönüş yapsa da Kanarya, bu sezon istatistiksel anlamda zirvelerini bu maçta yaptı. Sarı lacivertliler, 9 gol pozisyonuyla sezon rekorunu kırdı.

EN SERT OYNADIKLARI MAÇ

KARTAL’ın öğrencileri, tansiyonun yükselmesinin de etkisiyle agresif bir mücadele ortaya koyarak rakibine 18 faul yaptı. Bu da sarı lacivertlilerin şu ana kadar bu alanda gördüğü en yüksek rakamdı... Daha önce yumuşak bir oyun tarzını tercih eden F.Bahçeli futbolcular kora kor geçen maçta asla geri adım atmadılar. 5 kez sarı kart gören futbolcular, en çok sarı kart gördükleri mücadeleyi oynamış oldu.

Haberin Devamı


İsmail Kartal’ın işaret ettiği sürede hesaplar şaşmadı...

İlk hedef tamam

Beşiktaş’ı devirerek 8. haftada liderliğe yükselen F.Bahçe, Kadıköy’de 12 puan toplayarak rakiplerini solladı.

SÜPER Lig’de derbi maçta Beşiktaş’ı 2-0 yenen Fenerbahçe, ligin 8 haftalık bölümündeki zirve hedefini tutturdu. Kaptan Emre Belözoğlu, Karabük maçı öncesi yaptığı açıklamada İsmail Kartal’ın kendilerine ilk 8 haftalık bölümü işaret ettiğini söylemişti.

Zirveye imzasını attı

Fikstüründe deplasman derbilerinin de olduğu sezonun ilk 8 haftalık bölümünü, lider geçme hedefiyle yola çıkan sarı lacivertliler, 8 puan kaybına rağmen ligin zirvesinde yer aldı. Ligin 6. haftasında zirvenin 4 puan gerisinde bulunan F.Bahçe, son iki haftada iç sahada 12 toplamda ise 16 puana ulaştı ve kendisiyle aynı puana sahip Galatasaray’a karşı gol averajı üstünlüğüyle lider oldu.


Baroni’ye hücum

FENERBAHÇE ile yollarını ayıran Cristian Baroni’ye Brezilya’dan Corinthians, Cruzeiro ve Atletico Mineiro talip oldu... Ancak Corinthians Başkanı Gobbi, Baroni’nin kendisine söz verdiğini ve önceliğinin kendilerinde olduğunu söyledi.

EN KÖTÜ PAS RAKAMI

Haberin Devamı

BİR diğer nokta F.Bahçe’nin en az isabetli pas yaptığı üçüncü maçını oynamasıydı. 396 isabetli pasla mücadele eden Kanarya, sonuca direkt gittiğini de açık şekilde gösterdi. F.Bahçe en az isabetli pası 288 ile G.Saray maçında yapmıştı.

Fener tam gaz

8 Kasım Cumartesi Çaykur Rizespor’la yapacağı maçın hazırlıklarına başlayan F.Bahçe’nin Can Bartu Tesisleri’ndeki idmanında Beşiktaş maçında oynayan futbolcular yenileme çalışması yaparken, diğerleri 3 grup halinde pas çalışması yaptı.

Emre’den kötü haber

Tecrübeli oyuncunun en az iki hafta sahalardan uzak olacağı açıklandı.

FENERBAHÇE Kulübü Doktoru Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu, Beşiktaş maçında sakatlanan Emre’nin en az iki hafta oynayamayacağını söyledi. Emre’nin yapılan muayene ve tetkiklerinde sol üst adalesinde kısmi yırtık, kanama ve ödem tespit edildiğini anlatan Kunduracıoğlu, “Sağ arka üst baldırında ağrı hisseden Gökhan ise 1-2 gün dinlendirildikten sonra Rize maçında forma giyebilir” dedi.

Rize maçı da Passolig’siz

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’nin Çaykur Rize maçı biletleri bugün satışa çıkıyor. Bu karşılaşmada Passolig uygulaması yine başlamazken taraftarlar, geçici kombinelerle maçı izleyebilecekler.
Taraftarların bu maç için bilet alırken kimlik fotokopileriyle gişeden geçici kombine alabilecekleri duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!