Zengin ve yoksul

Güncelleme Tarihi:

Zengin ve yoksul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 00:00

Wembley’deki maçta para babası Abramoviç’in Chelsea’si ile borçlarını ödeyemediği için puanları silinen ve ligden düşen Portsmouth karşılaşacak.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin en eski futbol organizasyonu olan Federasyon Kupası (FA Cup), bugün sıradışı bir finale sahne olacak. Kupanın 129. finali, bu sezon Premier Lig’i şampiyon bitiren Chelsea ile sonuncu olan Portsmouth’u karşı karşıya getirecek. Ancak iki takım arasındaki uçurum, yalnızca ligdeki konumlarından kaynaklanmıyor.
Rus zengin Roman Abromoviç’e sırtını dayayan Chelsea, son yıllarda transfere 1 milyar Euro’ya yakın para saçan dünyanın en zengin kulüplerinden biri. Buna karşılık Portsmouth ise, rakibinin transfer harcaması yanında devede kulak kalan 130 milyon dolarlık borcunu ödeyemediği için kayyuma devredilen ve 9 puanı silinip küme düşen bir kulüp. Üstelik kupada finalist olarak hak etmelerine rağmen, maddi sorunları nedeniyle gelecek sezon Avrupa’da oynamalarına bile izin verilmedi.
Ä°ÅŸte bugün futbolun mabedi Wembley’de oynanacak final, birbirine böylesine zıt iki takımı karşı karşıya getirecek. Maçı beklendiÄŸi gibi futbolun zenginleri mi kazanacak, yoksa fakir ama gururlu Portsmouth tarihi bir sürpriz mi yapacak? BaÅŸta Ä°ngilizler olmak üzere, dünyadaki tüm futbolseverler bu sorunun cevabını bekliyor.  Â

Haberin Devamı

Grant’ın Chelsea ile hesap maçı

İNGİLTERE’de Chelsea ile Portsmouth arasında bugün saat 17.00’de oynanacak Federasyon Kupası finali NTV Spor’dan canlı yayınlanacak. Geçtiğimiz hafta Manchester United’ın önünde ligi şampiyon bitiren Chelsea ikinci kupasını alarak duble yapmak istiyor. Portsmouth ise ligden düştüğü sezon FA Cup’ı kazanarak tarihe geçme amacında. Karşılaşma, Portsmouth Teknik Direktörü Avram Grant için de hayli anlamlı. Chelsea’nin başındayken  Şampiyonlar Ligi finalini M.United’a penaltılarla kaybeden İsrailli teknik adam, bu başarısına rağmen gönderilmiş ve yerine Scolari getirilmişti. Finalde Mikel, Bosingwa ve Ricardo Carvalho Chelsea’nin, Hughes, Webber, Hreidarsson, Boateng ve O’Hara da Portsmouth’un eksikleri.

Otobüs tutacak paraları yok

FA Cup finalinde Chelsea ile karşılaşacak olan Portsmouth’un, kupayı kazandığı takdirde kutlamaları yapmak için üstü açık otobüs tutmaya parası yetmedi. Bu sezon büyük maddi sorunlarla boğuşan mavi beyazlılar, ancak taraftarlarının ve adı açıklanmayan bazı çevrelerin maddi yardımlarıyla bir otobüs kiralayabildi. Tottenham’ı yarı finalde 2-0 yenerek finale yükselen ve büyük bir sürprize imza atan Portsmouth, buna karşılık finali kaybetseler dahi oyuncularına 200 bin Sterlin prim ödeyeceğini açıkladı. İngiliz kulübü, sezon içinde yaşadığı finansal sıkıntılarla birlikte resmi internet sitesini de kapatmak zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

MILAN-JUVENTUS

YAYIN: NTV
SAAT: 21.45

Ä°TALYA Ligi Serie A’nın iki devi Milan ile Juventus bu akÅŸam son hafta mücadelesinde karşılaÅŸacak. San Siro Stadı’nda oynanacak karşılaÅŸma öncesi 67 puanı bulunan Milan, sezonu 3’üncü bitirmeyi garantiledi. Yine yerini garantileyen Juventus’un da ligi 7’nci tamamlaması kesinleÅŸti. Ä°ki takım da ÅŸampiyonluk parolasıyla baÅŸladıkları sezonu hayal kırıklığıyla geride bırakmaya hazırlansa da maçları her zamanki gibi büyük çekiÅŸmeye sahne olacak. Ev sahibi Milan’da Beckham, Kaladze, Oddo, Seedorf, Thiago Silva ve Favalli’nin sakatlıkları bulunuyor. Flamini ise cezalı. Konuk Juventus’un sakatları da Chimenti, Giovinco, Sissoko, De Ceglie ve Zebina.     Â

Haberin Devamı

W.BREMEN-B.MÃœNÄ°H

YAYIN: KANAL a
SAAT: 21.00

ALMANYA Kupası, bugün Mesut Özil’li Werder Bremen ile Hamit Altıntop’lu Bayern Münih arasında oynanacak finalle sahibini buluyor. Berlin Olimpiyat Stadı’ındaki karşılaşmaya geçen hafta lig şampiyonluğunu kazanan Bayern, ikinci kupasını almak için çıkacak. Bundesliga’yı 3. bitirerek Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma hakkı kazanan W.Bremen’in de artık tek amacı da bu kupa. Bu yıl 67. kez oynanacak finalin tüm biletleri satıldı. Kupayı daha önce B.Münih 14, Bremen ise 6 kez kazandı. Final mücadelesi futbolseverlere, Ribery, Robben, Oliç, Mesut Özil, Marko Marin ve Pizarro gibi yıldızları da izleme imkanı sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!