Zayıflamak son moda oldu

Güncelleme Tarihi:

Zayıflamak son moda oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hollywood kadınları arasında şu aralar büyük bir zayıflama hastalığı hüküm sürüyor. Bütün genç ve güzel yıldızlar, zaten ince olan vücutlarını daha da inceltmek için ellerinden geleni yapıyorlar...

Amerika'da şişmanlık tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı. Amerikalı tıp uzmanları, vatandaşlarını fazla kiloların zararları ve yarattığı tehlikeler konusunda uyarmaya çalışıyorlar. Fakat bu gidişle Amerika bir şişmanlar cenneti olacağa benzer. Sadece Hollywood, bu cennetin sınırları dışında kalıyor. Amerikan sinemasının başkentinde, taban tabana zıt bir eğilim var. Hollywood kadınları bir incelme yarışı içindeler. Sinemanın güzel, çekici ve ünlü kadınları ayna karşısında incecik bedenlerini incelerken nasılsa kendilerini şişman bulup diyet uygulama telaşına kapılıyorlar. Hollywood dışında herkes sanki sözleşmiş gibi kilo alırken Hollywood kadınlarının da incelme savaşı sürüyor.

Hollywood kadınlarının incelme krizi yeni başlamış bir hastalık değil. 50'li yıllarda Twiggy adındaki incecik manken, Hollywood yıldızlarının aklına zayıflamayı soktu. Kürdan bacaklı manken olarak tanınan Twiggy, sinema yıldızları için bir güzellik simgesi olmuştu. İşte o gün bugündür, güzel sıfatını taşımak isteyenler öncelikle vücutlarını inceltmeye bakıyorlar. Ancak son zamanlarda bu incelme modasının da aşırıya kaçtığını belirtelim. Bugün Hollywood'da pek çok ünlü kadın oyuncunun zayıflama hastalığına yakalandığı iddia ediliyor. Daha doğrusu birdenbire iyice zayıflayan yıldızlara hemen anoreksi teşhisi konuluyor.

İsim yapmak için ince olmak şart

Bakın Claudia Schiffer, dünyanın en çok para kazanan mankenlerinden biri. Artık film de çeviriyor. Alman asıllı manken podyumlara çıkmaya başladığı zaman da ince ve düzgün vücuduyla dikkat çekiyordu. Claudia Schiffer'in son günlerde çekilmiş fotoğraflarını görenler ise onun ne kadar zayıflamış olduğunu farkediyorlar. Oysa kilo almaktan hiç korkmaması gereken bir ünlü kadın varsa o da Claudia Schiffer'dı. Sinemada isim yapmaya kalkışınca ilk işi bir deri bir kemik kalmak oldu. Claudia Schiffer böyle davranmakta haklıydı çünkü çevresindeki ünlü kadınların hepsi fazla kilolarından kurtulma çabası içindeydiler.

‘‘Süpermen'in Maceraları’’ dizisinde gazeteci Lois'i canlandıran Teri Hatcher, televizyon dizisinin çekimlerinden önce 60 kilo ağırlığında ince bir oyuncuydu. Vücudunun yuvarlak hatları dikkat çekiyordu. Fakat kısa bir süre sonra Hollywood kadınlarını hedef seçen zayıflama hastalığı, Teri Hatcher'ı da etkisi altına aldı. Dizinin yayını başladıktan bir kaç ay sonra Teri Hatcher on kilo zayıfladı. Artık hatları yuvarlak değildi. İncecik, dümdüz bir değnekten farkı kalmamıştı. Ancak genç oyuncu, bu duruma üzülmek şöyle dursun, Hollywood kurallarına uyum sağladı diye sevince kapıldı.

Bekar kalmaya kararlı olduğu sanılan Brad Pitt'i bu kararından vazgeçirmeyi başaran Jennifer Aniston, kısa sürede öyle zayıflamıştı ki, herkes genç oyuncunun Brad Pitt'i evlenmeye razı etmeye çalışırken sıkıntıdan zayıfladığını sandı. Oysa Jennifer Aniston da Hollywood'un incelme modasına uymak istemişti. Jennifer Aniston ‘‘İyi Dostlar’’ dizisindeki rol arkadaşı Courteney Cox'un zayıflama reçetesinden yararlanmıştı. Genç oyuncu Calista Flockhart da, bir deri bir kemik kalmak için kendini açlığa mahkum etti. Televizyonun sevilen oyuncusu Calista Flockhart değnek vücut modasına uymakta gecikmedi.

Uzaktan kemikleri sayılıyor

Jack Nicholson'u terkedip Harrison Ford'un sevgilisi olmaya karar veren Lara Flynn Boyle hiç bir zaman fazla kilolu olmamıştı. Gerçi çok da zayıf değildi ama vücut hatları muntazamdı. Bu genç oyuncu da birden zayıflama hırsına kapıldı ve kısa sürede incecik kaldı.

Baharat Kızlar topluluğunun evli üyesi Victoria Beckham, incecik zarif bir kadındı. Doğum yaptıktan sonra, fazla kilolarından kurtulmmak isterken öyle zayıfladı ki herkes onun ciddi bir hastalığa yakalandığını düşünmeye başladı. Victoria Beckham, dekolte kıyafet giydiği zaman karşıdan kemikleri sayılıyor.

Ya Liz Hurley'e ne demeli? Bir zamanların başarılı mankeni güzelliği ve çekiciliğiyle ün yapmıştı. Sinema oyuncusu olduktan sonra da şıklığı ve zarafeti dillere destan oldu. İncecik ve muntazam bir vücudu vardı Liz Hurley'in. Ne giyse yakışıyordu. Fakat o da şu kilo verme tutkusuna kapıldı. Şimdi giysileri üzerinden dökülüyor. Fazla zayıf olması güzelliğini ve çekiciliğini etkiledi. Hem de olumsuz yönde. Hollywood güzelleri, inceldikçe inceliyorlar. Doğum yapan yıldızlar hemen kilo verme kampanyası başlatıp biran önce zayıflamaya bakıyor. İçlerinde bazılarının sağlıklarını tehlikeye attıkları da kesin. Bu durum, Amerikalı beslenme uzmanlarını da şaşkına döndürdü. Bir yanda durmadan şişmanlayan büyük bir çoğunluk, öbür yanda da durmadan zayıflayan etkili bir azınlık. Doktorlar artık kime, ne tavsiye edeceklerini bilemiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!