Yüzüklerin Efendisi'nin galası Londra'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yüzüklerin Efendisinin galası Londrada yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 09:33

Yazar John Ronald Reuel Tolkien`in aynı adlı eserinden uyarlanan Yüzüklerin Efendisi filminin ilk bölümü Yüzük Kardeşliği'nin galası, dün gece Londra'da yapıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 109 milyon dolara mal olan filmin Odeon sinemasında yapılan ilk gösterimini, yaklaşık 2 bin kişiyle birlikte filmde rol alan oyuncular da izledi.

Filmde rol alan oyunculardan Liv Tyler, filmi izledikten sonra daha önce hiç böyle bir ÅŸey görmediÄŸini söyledi. Ä°zleyiciler filmde sihirli bir yüzüğü ``kötülerin`` eline geçmemesi için yok etmeye çalışan hobbit Frodo rolünü oynayan Elijah Wood`a da sevgi gösterisinde bulundu.Â

Filmde yüzüğü ele geçirerek Orta Dünya`ya hükmetmek isteyen Saruman`ı canlandıran Christopher Lee de, "Sanırım film sinema tarihine geçecek.  Çünkü hiç kimse daha önce böyle bir şey görmedi" dedi.

Dünyada yaklaşık 10 bin sinemada 19 Aralık`ta gösterime girecek olan Yüzük KardeÅŸliÄŸi, Tolkien`in 1954-1955 yıllarında yazdığı romanınilk bölümünü oluÅŸturuyor. Üçlemenin ikinci filmi "Ä°ki Kule" gelecek yıl noelde, üçüncü film "Kralın Dönüşü" de 2003 noelinde gösterime girecek.Â

Haberin Devamı

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından Yeni Zelanda`da çekilen filmin ilk bölümü yaklaşık 3 saat sürüyor. 1973`te 81 yaşında ölen Tolkien`in romanı 50 dile çevrildi ve yaklaşık 100 adet milyon sattı.

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!