Yükselen trend: Video pazarlama

Güncelleme Tarihi:

Yükselen trend: Video pazarlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 09:01

Video içerik pazarlaması son yıllarda giderek yükselen bir trend haline gelmiş durumda. Bilinirliği artırmanın ve markalar için yeni müşteri kazanmanın en kolay yollarından olan video pazarlama şu an en önemli pazarlama araçlarında ilk sıralarda yer alıyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya dünyasının gelişmesi ile birlikte sosyal medya pazarlama araçları da giderek çeşitleniyor. İçerik yönetiminin önemi henüz yeni anlaşılmışken en yeni pazarlama trendi olan video pazarlama ise son zamanlarda sosyal medya kullanıcılarının gözdesi olmuş durumda. Pazarlama uzmanlarına göre video pazarlaması geleceğin en önemli pazarlama araçlarından biri olacak gibi görünüyor.

Önceki yıllarda video pazarlama yatırımları oldukça düşük bir yüzdeye sahipken bu yıl itibari ile bu oran iki katına çıktı. Özgün içerikler oluşturarak video paylaşımı oldukça hızlı ve kolay bir şekilde mesajı ilettiği için hem çok daha etkili hem de hızlı bir etkileşim oluşturuyor. Bu da video pazarlamanın geleceğinin açık olduğunun en güzel kanıtı.

Youtube kullanımının büyük oranda artış göstermesi de video pazarlamanın bu kadar parlamasında etkili oldu. Oldukça geniş bir yaş aralığına hitap eden Youtube platformu mobil kullanımda en büyük ikinci platform olarak başarısını kanıtlamış durumda. Youtube içerik üreticilerinin her geçen gün artması ile video içerik oranlarının izlenme sayısı da katlanarak yükseliyor. Youtube yanında sosyal medya ağlarının önde gelen isimleri de video pazarlama sürecine yepyeni geliştirmeler ekleyerek video izlenme oranlarını üst seviyeye çıkardı.

Haberin Devamı

Video pazarlamasının bu başarısı geleneksel pazarlama yöntemlerini de geride bırakıyor. Mobil telefonlar aracılığıyla heme hemen her yaş kesiminden insana hitap edebilen video pazarlaması son iki yılın en etkili pazarlama stratejileri arasında başı çekiyor.

Markaların belirli bölge ve hedef kitle gibi amaçlarına kolayca ulaşmalarını sağlayan video içerikleri pazarlamanın en hızlı yükselen trendi konumunda. Video içeriklerinin kaliteli bir şekilde oluşturulması ve verilmek istenen mesajın doğru bir şekilde paylaşılması video pazarlamayı en iyi şekilde kullanmak anlamına geliyor.

Pek çok şirket ve marka artık video pazarlamasını keşfetmiş durumda. Video pazarlama ile markanızın bilinirliğini artırabilir ve markanıza yeni müşteriler kazandırabilirsiniz. Yeni ürün tanıtımlarınızı video içerikler halinde yaparak dünyanın her köşesinde tanınma şansı yakalayabilirsiniz. Kaliteli video içerikler oluşturarak arama motorlarında üst sıralara çıkabilir ve internet sitenizin trafiğini önemli ölçüde artırabilirsiniz. Video pazarlama ile başarıyı yakalamanız artık çok daha kolay.

BAKMADAN GEÇME!