YSL ve Valentino'yu ne yapacağız peki

Güncelleme Tarihi:

YSL ve Valentinoyu ne yapacağız peki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 01:52

Ünlü modacı Cana Yaka'nın ‘‘Eşcinsel modacılar kadını sevmedikleri için çirkinleştiriyor. Bunlar yüzünden kadınlığımızı kaybettik’’ açıklaması moda dünyasını karıştırdı.

Türkiye'nin en ünlü moda tasarımcıları, Canan Yaka'ya karşı çıktı ve ‘‘Peki o zaman Yves Saint Laurent ile Valentino'yu ne yapacağız’’ diye sordular.

CENGİZ ABAZOĞLU

Erkek modacılar, kadın ruhunu daha iyi biliyor

İnsanları cinsel kimliği ile ayırmak bence çok yanlış. Bilakis kadınların daha şık ve daha güzel olduklarına inanıyorum. Ama ben üstüme bile almadım. Ne yazık ki dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlar üzerinde erkek modacılar hákim. Kadınlar neden güzel görünmek ister? Tabii ki bir erkekler için. Bu anlamda erkek modacılar kadın ruhundan daha iyi anlıyor.

BAHAR KORÇAN

Moda değil kadın değişti


Canan Hanım'ın bu fikrine kesinlikle katılmıyorum. Kadının değişimini eşcinsel modacılara bağlamak bence çok yanlış. Evet kadının eski kimliği ile şimdiki kimliği arasında tabii ki çok büyük farklar var. Ama bu geniş çaplı değişikliğin sebebi, kadının değişmeye ihtiyacı olduğuna bağlıyorum. Bu durumu farklı bir kategoriye sokmak çağdışılık.

NUR YERLİTAŞ

Modada genelleme yapmak çok yanlış

Canan Hanım'ın bu görüşüne tamamen katılmıyorum. Evet yeni nesil eşcinsel modacıların bir bölümü kadını hakikaten tuhaf bir kimliğe büründürüyor. Ama Valentino ve Yves Saint Laurent'i ne yapacağız? Onlar artık bir klasik ve onların giydirdikleri kadınlar her zaman şık olmuştur. Genellemek bence hata.

FARUK SARAÇ

Canan Yaka'ya aynen katılıyorum

Ben de erkek modasında şunu söylüyorum. Erkek, erkek olarak kalmalıdır. Canan Yaka'nın söylediklerine tamamen katılıyorum. Eşcinsel modacılar kadını bitirdi. Giyimde erkeği temsil ediyorum, erkeği uç noktalara götüren kıyafetler yapmadım, yapmam da. Bunları daha dar ve kadınsı kıyafetler anlamında söylüyorum. Benim çizgimde erkek, erkek olarak kalmalıdır.

YILDIRIM MAYRUK

Moda, güzellik ve kültür işidir

Ben insanların fikirlerine her zaman saygı duyarım. Moda çok hassas bir konudur. İçinde güzellik ve kültür yatar. Ben Canan Hanım'la aynı fikirde değilim. Dünyaya baktığınız zaman insanların ne olduğunu anlayamazsınız. Canan Hanım, öyle gördüğü için öyle düşünüyor. Aynı fikirde değilim, ama ona saygı duyuyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!