Yılmaer: Spor ciddi bir ekonomi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaer: Spor ciddi bir ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 17:17

TSYD-Turkcell Spor Basını Adana Semineri'nde görüşlerini açıklayan TSYD Genel Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Esat Yılmaer, sporun sosyal bir olgunun dışında ciddi bir ekonomiye de sahip olduğunu söyledi.

Mithat Özhan Amfisi'nde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alper Akıonoğlu'nun ev sahipliği yaptığı seminere TSYD İkinci Başkanı Faik Gürses, TSYD Yönetim Kurulu üyesi İlyas Namoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarı Altan Tanrıkulu, NTV spor programı sunucusu Güntekin Onay'la Turkcell Kurumsal Sorumluluk Bölümü'nden Emre Ayan, görüşlerini açıkladı.

ESAT YILMAER: "SPOR SOSYAL BİR OLGU"

Esat Yılmaer, sporun sosyal bir olgunun dışında ciddi bir ekonomiye sahip olduğunu anlatırken şöyle konuştu: "NBA'de 1 maçta 15-16 milyon dolar, Türkiye'de ise 3-4 milyon lira çeşitli anlamda dönmektedir. Bunun içinde reklamı, hasılatı ve diğer unsurları var. Bu nedenle sporun önemi tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her geçen yıl daha da artmakta. Spor gazeteciliği bu açıdan bir uzmanlık dalı olmalıdır. Üniversitede Spor Yöneticiliği bölümünün yanında, Spor Gazeteciliği bölümü de açılmalı. Çünkü, sporun her branşını öğrenerek yetişen bir öğrenci medyanın spor bölümlerinde çok önemli yerler edinebilirler. BESYO öğrencilerinin en önemli avantajları sporun içinde olmaları ve sporu sevmeleridir. Spor Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu bir görüşmemizde BESYO öğrencilerinin kulüpler ile federasyonlarda görev alabilmeleri için gerekli yasal hazırlığın yapılacağını anlatmıştı. Bu durum, siz öğrenciler için gelecekteki iş kaygınızı ortadan kaldıracak."

Faik Gürses ise Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Meslek Yüksek Okulu Radyo-Televizyon Yayıncılığı bölümü mezunlarının mutlaka spor kulüplerinde istihdam edilmeleri gerektiğini söyledi, "Özellikle Ulus'taki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yeniden yapılanmalı. Bu kurum, üniversite öğrencilerinden yeni bir kimliğe kavuşmalı" dedi.

Örencilerinin yanı sıra Adana'daki spor medyası çalışanları, daha sonra konuşmacılara çeşitli sorular yönelttiler.

AKINOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Rektörü Akıonoğlu ise Esat Yılmaer'e seminerin Adana'da yapılmasından dolayı çok teşekkür etti, mesleki bilgi ve birikimlerine her zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi, "TSYD'nin değerli başkan ve yöneticileri ile spor gazetecilerini ağırlamaktan onur duydum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!