Yılın en büyük yarışında oylama bugün sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Yılın en büyük yarışında oylama bugün sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi, KİP ve Pirelli’nin sponsorluğunda ikincisini düzenlediği Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması ’Otobil’ bugün sona eriyor. 21 Eylül tarihinde başlayan Otobil yarışmasında, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 36 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için saatleri sayıyor.

17 bin otomobilseverin kullandığı 200 binden fazla oyla belirlenen ’yılın otomobilleri’ 1 Şubat tarihinde Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde açıklanacak. 2 Şubat tarihinde düzenlenecek törende ise ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ ödüllerine kavuşacak.

Otomobillerin 12 segment ayrı segmentte yarıştığı Otobil’de, otomobilseverlerin oylarıyla öncelikle en çok beğenilen 3 model Aralık’ta finalist olmaya hak kazanırken, ilk tur oylama da sona ermişti. 8 Aralık tarihinde ise 12 segmentte finale kalan 36 otomobil, otomotiv sektörü tarafından yakından tanınan kişilerden oluşan bir jüri tarafından Autodrom pistinde test edilerek oylanmıştı. Ancak bu oylamalar halkın oylarını sadece katsayı bazında etkileyecek ve yine nihai belirleyici halk oyları olacaktı. Böylece bugün sona eren ikinci tur oylama başlamış, 36 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için kıyasa bir rekabete girmişlerdi.

BÜYÜK HEDİYELER

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Otoyaşam okuyucularının ve otomobil firmalarının desteğiyle gerçekleştirilen Otobil yarışmasına ilgi büyüktü. Otobil yarışmasında bu yıl 17 bin otomobilsever, ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ni seçmek için 200 binden fazla oy kullandı. Petrol Ofisi, KİP ve Pirelli’nin sponsorluğunda Otoyaşam tarafından düzenlenen yarışmada oy kullanan otomobilseverler birçok sürpriz hediye kazanma fırsatına kavuştular. İşte süpriz hediyeler:

5 kişiye, 1 çift için WOW oteller zincirinden 6 gece ücretsiz konaklama.

10 kişiye Pirelli’den birer takım T hız grubu lastik.

5 kişiye Sony’den MV 700 araç içi portative DVD oynatıcı.

5 kişiye HP M417 fotoğraf makinesi.

10 kişiye Elektronet’ten Parrot Drive Blue araç kiti.

10 kişiye KİP’ten 250 YTL tutarında hediye çeki.

En büyük testi gerçekleştirdik

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi, KİP ve Pirelli’nin sponsorluğunda ikincisini düzenlediği Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması ’Otobil’de ilk start 21 Eylül tarihinde verilmişti. Bu tarihten Aralık ayı başına kadar 12 farklı kategoride kullanılan halk oylarının sonucunda her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist olmayı başardı. Finale kalan bu 36 aday otomobil ise otomotiv sektörü tarafından yakından tanınan ve hepsi temsil ettiği dallarda öncü olan kişilerden oluşan jürimiz tarafından 8 Aralık’ta Autodrom pistinde bir araya gelerek test edildi ve oylandı. Oldukça hareketli geçen test gününde jüri üyeleri tarafından verilen oylar ise yarışmaya yalnızca katsayı olarak etki ediyor. Yani Otobil yarışmasında her zaman olduğu gibi asıl önemli olan sizlerin kullandığı oylar.

9 KİŞİLİK JÜRİ

Türkiye’de yılın otomobilini belirlemede finalist otomobilleri test eden jüri üyeleri Autodrom pistinde bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl 34 otomobil ile yapılan test sürüşünü bu yıl 36 otomobile çıkartıp Türkiye’nin en büyük test sürüşünü gerçekleştirmiş olduk. Otobil’in jüri üyeleri Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonu Ethem Genim, Hürriyet OtoYaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Auto Show Yayın Yönetmeni Sümer Demirciler, Otoyaşam yazarı, oyuncu ve yarışçı Ayşe Şule Bilgiç, yarışcı Nuray Esener, Hürriyet Gazetesi Reklam Pazarlama Koordinatörü Altuğ Acar, manken ve yarışçı Tolga Savacı, mimar, sunucu ve co-pilot Gamze Saygı’dan oluştu. Jüri üyeleri Autodrom pistinde finalist otomobilleri deneyerek puanladı. Bu puanlar halkoylarını yalnızca katsayı olarak etkileyecek. Ancak, birincilerin seçilmesinde, halk oylamasının ağırlığı olması nedeniyle, jürinin puanlaması nihai belirleyici olmayacak. Böylece, 12 segmentte yılın en beğenilen otomobilleri belirlenmiş olacak.

12 segmentte 36 otomobil finale kaldı

Küçük sınıf: Honda Jazz, Mini Cooper, Volkswagen Polo

Giriş sınıfı: Seat Cordoba, Hyundai Accent, Clio Symbol

Orta Sedan sınıfı: Volkswagen Jetta, Ford Focus, Volvo S40

Orta Hatchback sınıfı: Volkswagen Golf, Audi A3, BMW 1 Serisi

Orta Üst sınıfı: Volkswagen Passat, BMW 3 Serisi, Audi A4

Üst sınıf: BMW 5 Serisi, Audi A6, Mercedes E Serisi

MPV sınıfı: Toyota Corolla Verso, Ford Focus C-Max, Mercedes B Serisi

Coupe Cabriolet sınıfı: Mercedes SLK, Porsche Boxster, BMW 6 Serisi

Lüks sınıf: Mercedes S Serisi, BMW 7 Serisi, Audi A8

4X4 sınıfı: Land Rover Discovery 3, BMW X3, Jeep Cherokee

Lüks 4x4 sınıfı: BMW X5, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg

Hafif Ticari Araç sınıfı: Volkswagen Caddy, Mercedes Vito, Fiat Doblo

MPV sınıfının finalist otomobilleri

FORD FOCUS C-MAX

Ford Focus’un platformu üzerinde geliştirilen C-Max, benzinli ve dizel motor seçenekleri ve çeşitli seviyelerde konfor ve güvenlik donanımları sunuyor. 1.6 litre benzinli 100 ve 115 beygir, 1.6 litre 110 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan C-Max, CVT otomatik şanzıman opsiyonunu sadece dizel versiyonda sunuyor. 5 koltuk kapasiteli Ford Focus C-Max, özellikle başarılı işçiliği, performanslı motorları ve binek otomobilleri aratmayan başarılı yol tutuş özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu başarılı yol tutuş performansında, sahip olduğu bağımsız arka süspansiyonun payı büyük.

MERCEDES B SERİSİ

Mercedes-Benz’in ilk kez 2002 yılında tanıttığı yeni Sports Tourer konseptinden türetilen B Serisi Haziran ayında tüm Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu. Mercedes S Serisi kadar geniş arka diz mesafesi sunan B Serisi, 544 litrelik bagajının 2 bin 245 litreye kadar artırılabilmesi sayesinde fonksiyonel bir araç olduğunu gösteriyor. B Serisi’nde 1.5, 1.7, 2.0 litre ve 2.0 litre turbo 193 beygir benzinli, 1.8 litre ve 2.0 litre dizel olmak üzere toplam 6 motor seçeneği bulunuyor.

TOYOTA COROLLA VERSO

Bu sınıftaki tek yerli araç olan Toyota Corolla Verso, Avrupa pazarı için sadece Toyota Adapazarı Fabrikası’nda üretiliyor. Yenilikçi tasarımı ve performanslı motorlarıyla ön plana çıkan Toyota Corolla Verso’da 1.6 litre 110 beygir, 1.8 litre 129 beygir benzinli ve 2.2 litre 136 beygirlik dizel motor bulunuyor. Sınıfının 7 koltuklu otomobillerinden birisi olan Verso’nun sadece 1.8 litrelik motora sahip versiyonunda MMT isimli otomatik vites sunuluyor. Ayrıca Verso, Comfort ve Elegance olmak üzere iki farkı donanım seçeneğine sahip.

Hafif ticari sınıfın finalist otomobilleri

VOLKSWAGEN CADDY

Geçen yıl satışa sunulan Volkswagen Caddy’nin 1.9 TDI ve 2.0 SDI motor seçenekleriyle, Combi ve Van versiyonları Türkiye’ye ithal ediliyor. 1.9 litrelik dört silindirli dizel motor, 105 beygir güç üretirken, 2.0 litrelik diğer dört silindirli dizel motor ise 69 beygir güç üretiyor. 1.9 TDI Combi modelinde, şu donanımlar standart olarak yer alıyor: sağ sürgülü kapı, devir saati, yük kancası, elektrik kumandalı camlar, elektrik kontrollü yan aynalar, elektrik ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalı merkezi kilit, katalitik konventör, immobilizer, halojen farlar, dört tekerlek disk fren, hıza duyarlı direksiyon, sürücü ve yolcu hava yastığı, ABS+ASR+ESC ve klima.

MERCEDES VITO

Yeni Mercedes Vito’nun Panelvan ve Mixto modelleri uzun ve ekstra uzun versiyonlarıyla satışa sunuluyor. İsteğe bağlı sunulan kompakt versiyon ve yüksek tavan seçenekleri ise Vito’nun her sektöre uyumlu bir ticari araç olmasına imkan veriyor. Vito modellerinde 2.2 CDI (88 bg), 2.2 CDI (109 bg) ve 2.2 CDI (150 bg) dizel motor seçenekleri bulunuyor. Bunlara ek olarak da altı silindirli 3.2 litrelik 190 ve 217 beygir gücünde iki adet benzinli motor yer alıyor. Yeni Vito’nun arka tekerleklerden itiş sistemi daha kısa dönüş mesafesi, kolay manevra ve park imkanı sağlarken, aracın tamamen yüklüyken bile çekiş gücünü koruyor.

FIAT DOBLO

Amsterdam Avrupa Ticari Araçlar Fuarı’nda ’2006 Yılının Hafif Ticari Aracı’ seçilen yeni Fiat Doblo’ya Maxi uzun şasi versiyonu da eklendi. Motor gamı da yenilenen Fiat Doblo’da, 1.9 Multijet 105 beygir ve 1.3 Multijet 75 beygir turbo dizel motorlarının yanı sıra, 1.4 litre 77 beygir Fire ve 1.6 litre Natural Power (benzin+doğal gaz) isimli benzinli motor seçenekleri de sunuluyor. Yeni Doblo Cargo’nun standart şasi versiyonunun ise istihab haddi de standart tiplerde 625’den 730 kilograma, yüksek taşıma kapasiteli tiplerde ise 805’den 850 kilograma çıkarıldı. Doblo’nun yeni ürün gamı, 4 gövde seçeneği, 4 motor, 12 gövde rengi ve zengin donanım seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara cevap veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!