Yılbaşında kusursuz davetli olmanın yolu

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında kusursuz davetli olmanın yolu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 02:13

Bir partiyi unutulmaz kılan insanlardır. Her şeyin iyi gitmesi ve herkesin kendini rahat hissetmesi için belli kurallar vardır. Yılbaşında bir partiye davetliyseniz kusursuz bir davetli olmak sizin elinizde.

Bir davet aldıktan sonra iki gün içinde cevap vermek gerekir. Hiç kimse sizin keyfinizi beklemek zorunda değil.

Bir arkadaşınızla gitmek için izin isteyin. Eğer davete tek başınıza çağrıldıysanız yanınızda en yakın arkadaşınızı da götürmeniz hoş karşılanmaz. Kibar bir biçimde izin almanız gerekir.

Kusursuz bir davetli, dakik olandır. Ev sahiplerinin hazırlıklarını tam olarak bitirmelerine fırsat vermek için davet saatinden 5 ila 20 dakika sonra gitmek uygunudur.

Uygun giyinin. Ev sahibine diğer davetlilerin nasıl giyineceğini sormayı sakın unutmayın.

Eli boş gitmeyin. Ev sahiplerine hediye götürmek çok kibar bir davranıştır. Bir kutu çikolata da götürebilirsiniz, ama tatlı asla. Ev sahibinin mönüsünü bozabilirsiniz.

Köşeye çekilip fiskos yapmayın. Aksi takdirde parti birbirinden kopuk gruplardan oluşur, ev sahipleri gruplar arasında bölünür.

Bir davette konuşulacak konuları seçmek çok önemlidir. Dünyadaki açlık, savaşın kötülükleri gibi konuları bir geceliğine unutun.

İçki içmeyi sevmiyor olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şarap servisi yapılırken elinizle kadehinizi kapatmak. Bu hareketin anlamını herkes bilir. Alkolün zararları üzerine vaaz vermeye de kalkışmayın.

Ev sahiplerine yardım etmeyi teklif edebilirsiniz ama fazla ısrarcı olmayın.

Saatler ilerler ve ev sahipleri esnemelerini gizleyememeye başlar. Kalkma vaktiniz gelmiş demektir. Israr edilse de teşekkür edip evinizin yolunu tutun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!