BİLGİ, teknoloji girişimciliğini desteklemek amacıyla Yapay Zekâ Fabrikası ile işbirliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

BİLGİ, teknoloji girişimciliğini desteklemek amacıyla Yapay Zekâ Fabrikası ile işbirliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 13:41

İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı ile İş Bankası Grubu’na bağlı Yapay Zekâ Fabrikası (YZF) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Öğrencilere girişimcilik yolculuğunda destek vermeyi ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı hedefleyen protokol kapsamında Yapay Zekâ Fabrikası işbirliği ile girişimcilik dersleri düzenlenerek start-up proje fikirleri geliştirilecek

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı, İş Bankası Grubu iştiraki Trakya Yatırım Holding'e bağlı Yeni Nesil Girişimcilik bünyesindeki Yapay Zekâ Fabrikası (YZF) ile işbirliği yaptı. İşbirliği protokolü İş Kuleleri’nde İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gonca Günay, Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, İş Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, İştirakler Bölümü Birim Müdürü Cansel Nuray Aksoy ve Yapay Zeka Fabrikası Program Koordinatörü Kadir Bulut’un katılımıyla imzalandı.

BİLGİ, teknoloji girişimciliğini desteklemek amacıyla Yapay Zekâ Fabrikası ile işbirliği yaptı

Haberin Devamı

Öğrencileri girişimcilik yolculuğunda destelemek ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla yapılan protokol kapsamında BİLGİ Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı bünyesinde 14 haftalık bir girişimcilik dersi yürütülecek.

Yapay Zekâ Fabrikası ile ortak geliştirilen dersin müfredatı kapsamında öğrenciler, temel girişimcilik konularına ilave olarak teknoloji iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde iş modeli geliştirme, büyüme, yatırıma hazırlanma ve yatırım süreci yönetme gibi konularda profesyonellerin ve start-up kurucularının deneyimlerini dinleme fırsatı bulacak. Yapay Zekâ Fabrikası, girişim proje fikirleri olan öğrencilere proje oluşturma süreçlerinde destek vermek amacıyla mentorluk programı da düzenleyecek.

Protokol kapsamında BİLGİ öğrencilerine ait girişim proje fikirlerinin değerlendirilmesi amacıyla Demo Day düzenlenecek ve proje fikirleri Yapay Zekâ Fabrikası jürisi tarafından değerlendirilecek. Seçilen girişim proje fikirleri, Kohort programına dahil edilerek İş Bankası Grubu iştiraki şirketler tarafından yatırım kazanma imkânı bulacak.

Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, yapılan işbirliğiyle ilgili “Ülkemizde girişimcilik kültürü son yıllarda olumlu anlamda büyük bir dönüşüm geçirdi. Ülkemizden çıkan ve aralarında üniversitemizin mezunlarının da olduğu Unicorn’lardan alınan ilham ile girişimcilik ekosistemi de hızla büyüyor. Biz de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hayata geçirdiğimiz Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans programımızı teorik eğitimlerin yanı sıra pratik ve işin uzmanlarının deneyimleri ile harmanlanan bilgi paylaşımları ile yürütüyoruz. Farklı eğitim alanlarından gelen ama aynı girişimcilik ve yenilik tutkusunu taşıyan öğrencilerimiz olan Yüksek Lisans programımızda özellikle yapay zekâ teknolojilerine odaklanan Yapay Zekâ Fabrikası ile yaptığımız bu işbirliği yepyeni fırsatlar sunuyor. Ders içeriklerine eklenecek deneyim paylaşımları kadar öğrencilerin girişim projelerine verilecek destekler de çok kıymetli. Bu işbirliğinin okulumuz bünyesindeki TEKMER’e daha fazla mezunumuzu kazandıracağı ve ülkemiz teknoloji girişimciliği ekosistemini destekleyeceğine inancımız yüksek” dedi.

Haberin Devamı

İş Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu ise, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile hayata geçirdikleri iş birliğini, gençlerimize üniversite sıralarında girişimcilik deneyimini yaşatması açısından kıymetli bulduklarını belirterek, Yapay Zekâ Fabrikası’nda sunulan desteklere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

 

“Seçtiğimiz girişimlerin hızla büyüme potansiyeline sahip olmasına, yapay zekâ teknolojileri ile anlamlı bir sorunu çözmesine hem ülkemiz hem de Bankamız ve müşterilerimiz için değer yaratacak olmasına önem veriyoruz. Bu sayede ülkemizde nitelikli iş gücünün ve refah seviyesinin artmasına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nda girişimlere terzi usulü, tam olarak hangi noktada ihtiyacı varsa o noktada destek sunuyoruz. Finansal kaynak kadar teknolojik altyapı, ofis, mentorluk, rehberlik, sektörel uzmanlık veya yurt dışında büyüme stratejileri gibi farklı alanlarda da ihtiyaçları olabiliyor. Biz de ihtiyaçlar paralelinde çalışmalarımızı 360 derecelik bir yaklaşımla uçtan uca olacak bir biçimde sürdürüyoruz.”  

 

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün 20.000'in üzerinde öğrencisi ve 60.000’i aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk, İletişim, İşletme, Mimarlık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Sosyal ve Beşerî Bilimler fakültelerinin yanı sıra meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın önlisans, lisans ve lisansüstü program sunmaktadır. WASC Senior College and University Commission (WSCUC) tarafından akredite edilen İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye’de kurumsal düzeyde uluslararası akreditasyona sahip tek üniversite olma özelliği taşımaktadır. Üniversitenin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

 

Haberin Devamı

Yapay Zekâ Fabrikası Hakkında:

Yapay Zekâ Fabrikası, sermayesi Türkiye İş Bankası’na ait olan Trakya Yatırım Holding A.Ş. bünyesindeki Yeni Nesil Girişim İş Kolu kapsamında faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren Türk kurucuların yapay zekâ girişimlerine iş birliği ve yatırım odaklı bir yaklaşım sunarak; girişimlerin büyümesine ve uluslararası başarı elde etmelerine olanak tanıyacak destek mekanizmaları sunmaktadır. Yapay Zekâ Fabrikası'nın temel amacı sürekli öğrenmeyi teşvik eden bir ortam oluşturmaktır. Program; Türkiye İş Bankası Grubu'nun bilgi birikimin ve kaynaklarını kullanarak ülkedeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Yapay Zekâ Fabrikası ekosistemine dahil olan girişimlere özel bir hızlandırma yolculuğu finansal destek, mentorluk, PoC imkânı, eğitim programları ve uluslararası yatırım ve iş bağlantılarına erişim gibi olanaklar bulunmaktadır. Yapay Zekâ Fabrikası hakkında ayrıntılı bilgiye www.yapayzekafabrikası.com.tr adresinden ve LinkedIn hesabından ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!