Bilgi şampiyonu Çağrıbey Anadolu Lisesi

Güncelleme Tarihi:

Bilgi şampiyonu Çağrıbey Anadolu Lisesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 00:00

Başkent’teki okullar arasında yapılan "Avrupa Bilgi Yarışması" Ankara finalinde Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi birinci oldu.

Yarışmanın Ankara finali, 100. Yıl Meslek ve Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Yarışma öncesinde konuşan Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, yarışmaya katılan okulların Avrupa Birliği (AB) konusunda son derece bilgili olduklarını belirtti.

Türkiye’nin son yıllarda eğitim alanında ciddi reformlar gerçekleştirdiğini ifade eden Aydoğan, bunda AB sürecinin büyük etkisinin olduğunu söyledi. Aydoğan, AB projeleri sayesinde öğrencilerin Avrupa’yı görmelerinin önemine değindi.

Finalistlerle yarışacak

Konuşmaların ardından finale kalan Pursaklar Özel Öncü Lisesi, Çubuk Anadolu Lisesi, Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi ve Etimesgut Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi öğrencileri arasında yarışma yapıldı.

Yarışma sonucunda Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi birinci, Pursaklar Özel Öncü Lisesi ikinci, Etimesgut Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi üçüncü, Çubuk Anadolu Lisesi de dördüncü oldu. Dereceye okulların temsilcilerine plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi, Haziran ayında yapılacak finalde diğer 15 ilin birincileriyle yarışacak. Burada birinci olan öğrenciler bu yaz Brüksel ve Prag gezisi ile ödüllendirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!