Yeniliklere açılın

Güncelleme Tarihi:

Yeniliklere açılın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Öğrenciler, yaz boyunca dinlendiler, rahatladılar. Şimdi okullarına dönüp bilgi dağarcıklarını zenginleştirmeye hazırlar. Peki ya siz? Sakın artık yeni bir şeyler öğrenme zamanınızın geçtiğini aklınıza getirmeyin. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur. Ayrıca ruh ve vücut sağlığınızı korumanız açısından da yeni şeyler öğrenmek zorundasınız.

Uzakdoğu düşünürleri yeni şeyler öğrenmenin zihni açtığını, gençleştirdiğini söylüyorlar. Onların iddiasına göre yeni şeyler öğrenmek, zihnin bir çocuğunki gibi açılmasına, bilgiye ihtiyaç duymasına neden oluyor. İnsanın zihni gençleşince bundan genel olarak kendisi de etkileniyor. Öğrenmeye yeni başlayan birinin zihni boştur, kabul etmeye, kuşkuya ve her türlü olasılığı kabullenmeye açıktır. Yaşamınız boyunca zihninizin açık olması, yeni bilgiler edinmeye hazır duruma gelmesi, fiziksel sağlığınıza da yararlıdır.

Daha iyi yaşamak için de yeni şeyler öğrenmelisiniz. Bir meslek sahibi olsanız da geçiminizi büyük bir rahatlıkla sağlasanız da zihninizi yeni bilgilere açık tutmalısınız. Daha çok beceri kazanmak her zaman elinizde. Kurslar, gece okulları size çeşitli olanaklar kazandırabilir. Bir yabancı dil biliyorsanız neden bir ikincisini öğrenmeyi düşünmüyorsunuz? İkinci yabancı dilin size mutlaka yararı olacaktır.

Kurslara katılın

Diyelim ki, kendinizi fazla yormak istemiyorsunuz. O zaman beceri kursları sizin için ideal. Örneğin yemek kurslarına katılabilirsiniz. Resim yapmayı seviyorsanız, pek çok kuruluşun kursları var. Bu kurslara katılmaktaki amacınız elbette aşçı ya da ressam olmak değil. Yeni bir şeyler öğrenmek.

İnsan bazen kendini tanımakta güçlük çekiyor. Gizli kalmış isteklerini, yeteneklerini ortaya çıkarmaya fırsat bulamıyor. İşte yeni bir şeyler öğrenme kararı sizin bu eksiğinizi de gidermenizi sağlayabilir. Gazete ilanlarını alıcı gözüyle inceleyin. Çeşitli dallarda açılan kurslar arasında bir tercih yapın.

Yeni şeyler öğrenmek kişileri mutlu ediyor. Başlangıçta yeni bilgiler edinmekte zorlanıyorsunuz. Fakat zaman geçtikçe konuyu daha iyi anlamaya başlıyorsunuz ve bu da sizin için yeni bir umut ışığı oluyor. Yetişkin insanların da yeni bir şeyler öğrenmekten zevk alacaklarını unutmayalım. Bilgi dağarcığınız zenginleştikçe kendinize güveniniz artacak. Geleceğe dönük yeni planlar yapmak isteyeceksiniz.

Zamanla güveniniz artar

Yeni başlangıçlar yaparken kaygılı ve tedirgin olabilirsiniz. Konuyu kavradıkça durumunuz değişir, artık o ürkek, kendine güveni olmayan insan gider yerine daha bilgili, kendine daha çok güvenen biri gelir.

Yeni bilgiler edinmek, beynin de daha iyi çalışmasını sağlar. Nörobiyologlar, yeni bilgilerin beynin esnekliğini artırdığını, kan dolaşımını hızlandırdığını söylüyorlar. Onlara göre beyninizi ne kadar beslerseniz, o kadar genç ve sağlıklı kalırsınız.

Problemleri çözmek ve karar verme yeteneğinizi geliştirmek için de yeni bilgiler edinmelisiniz. Önemli bir karar vermeden önce konu hakkında mümkün olduğu kadar çok bilgi toplamak doğru olur. Bilginiz arttıkça sizin için neyin daha yararlı olacağına karar vermeniz kolaylaşacaktır.

Bu arada yeni insanlar tanımaya da özen göstermelisiniz. Yeni dostlar sizin bilgi dağarcığınızı zenginleştirebilirler. Yeni yüzler, yeni çevreler, yaşama bağlılığınızı artırır. Üzüntüden kurtulmanın en kestirme yolu, bir şeyler öğrenmektir. Kendinizi yeni bir konuya kaptırdığınız zaman sizi üzen sorunların aklınızdan çıkmaya başladığını farkedeceksiniz. Üzüntüyü yenmek için çalışkan bir öğrenci gibi bilginizi artırmaya bakın. Seçeceğiniz konunun hiç önemi yok. Önemli olan aklınızı ona verebilmenizdir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!