"Yeni sezon futbol bayramı olsun"

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezon futbol bayramı olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 21:29

Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel liglerde 2012-2013 sezonunun açılışı öncesinde tüm futbol ailesini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, milletvekilleri, TFF Başkanvekilleri ve Yönetim Kurulu üyeleri, Spor Toto Süper Lig, TFF 1.Lig, Spor Toto 2. ve 3.Lig'lerdeki kulüplerin başkan ve yöneticileri, TFF eski yöneticileri, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcıları, Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu, Süper Lig'de görev yapan bazı teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemlerimiz, TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, TFF kurullarını başkan ve üyeleri, gazete ve televizyonları spor müdüreri ile köşe yazarları katıldı.

Melih Şendil ve Tuğçe Saatman'ın sunuculuğunu yaptığı gecede TFF Başkanı Yıldırım Demirören açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "2012-2013 sezonuna futbolun güzel yanları ile girelim. Güzel yanlarını konuşalım" dedi.

Bugünün, yeni sezonun futbol bayramı olması çağrısında bulunan Başkan Demirören şunları söyledi:
"Bu akşam burada toplanan futbolun tüm paydaşlarının, sponsorların tek bir ortak amacı var, o da futbol. Futbolu hepimiz çok seviyoruz. O zaman futbolla lgili olmsuz kouşmayı, karalamayı bir kenara bırakalım. Futbolun kötü yanlarını yansıtmayalım. Futbolun iyiliklerini, güzelliklerini yansıtalım, yayalım" dedi.

İFTAR YEMEĞİNDEN FOTOĞRAFLAR - Adem Kabayel'in objektifinden

Türkiye'nin disiplinel açıdan UEFA'daki 52 ülke arasında 43'üncü sırada olduğuna değinen TFF Başkanı, "Sizlerin de katkılarıyla Avrupa'nın en centilmen 3 ligi arasına taşımak, temel hedefimiz olmakta. Saygı ve sevgi örf adeti ile büyüyen bizler, bu özelliğimizi futbola da aktarmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

"FUTBOL HEPİMİZİN"
Pazar günün oynanan Süper Kupa maçına da değinen Yıldırım Demirören, "O maçta herşey dört dörtlüktü. Ancak sadece 150 kişinin yaptıkları gündeme oturdu, kupanın önüne geçti. Buradan kulüplere sesleniyorum: 'Gelin bunları futboldan uzaklaştıralım. Futbol hepimizin. Futbolsuz yaşayamadığımıza göre, bu tip kötülükleri futboldan ebediyen atalım" ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı konuşmasını; "Ramazan Bayramınızı bugünden kutluyor, futbol bayramının sezon boyu sürmesini temenni ediyor, hayırlı iftarlar diliyor, hepinizi saygı ve dostlukla selamlıyorum" diyerek tamamladı.
Başkan Demirören'in ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; "Futbol ailesinin tüm kesimlerinin belki de ilk defa birarada bulunmasından, tek vücut olmasından çok sevinçliyim. Davete icabet eden tüm can spor dostlarını kutluyorum" dedi.

Bakan Kılıç şunları söyledi:
"Ramazan'ın son günlerinde başlayacak olan Spor Toto Süper Lig'e tüm spor ailesi çıkmak zorunda çıktı. Bakanlığımızın takımı yok. Bizler, sizin destekçinisiz ve hep yanınızda olacağız. Futbol sektöründe bir tek Spor Bakanlığı yok. Bir sorun çıktığında ilk hesap sorulan biz oluruz. Biz iyilikleri de sorunları da Futbol Federasyonu ile Kulüpleri Birliği ile paylaşmak isteriz."

Futbol ile ilgili sorunların, acilen çözülmesi gerektiğinin altını çizen Spor Bakanı; "6222 sayılı Kanun, şiddetin son bulmasını ister. Ama aslolan, bu kanunu uygulamaktır. Spor ailesinin, kulüplerin, federasyonların sorunları belirleyerek bize getirmesini bekliyoruz. Biz de bu sorunları parlamentoya taşıyalım, takipçisi olalım. Spor Bakanlığı olarak kanun yapılmasını dayatmamız söz konusu olamaz. Ne zamanki spor ailesi bize getirir, biz de düğmeye basarız" şeklinde konuştu.

EURO 2012'DE GÖREV YAPAN HAKEMLERE ÖDÜL

2012 Avrupa Şampiyonası'nda görev alarak tüm Türkiye'nin gururu olan 5 FIFA kokartlı hakem, plaketle ödüllendirildi.
Avrupa Şampiyonası'nda yarı final yöneten ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır'ın yanısıra Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'a ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!