Yemiyor, uyumuyor ve acıyı hissetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yemiyor, uyumuyor ve acıyı hissetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 10:40

7 yaşında ki Olivia Farnsworth’ın 6. kromozomu yok. Ancak bu kromozomun eksikliği küçük kızda "tehlike duygusundan yoksun" olmasına neden oluyor. Başına birçok kaza gelmesine rağmen hiçbir acı hissetmeyen küçük kız doktorları şaşırttı.

Haberin Devamı

GÜNLERCE UYUMADAN YAŞABİLİYOR

İngiltere'de yaşayan Olivia Farnsworth’ın 6. kromozomu bulunmuyor. 6. kromozomun eksikliği küçük kızın günlerce yemek yememesine, uyumamasına hatta acı hissetmemesine sebep oluyor. Öyle ki trafik kazası geçirmesine rağmen hiçbir acı hissetmeyen Olivia Farnsworth doktorları şaşırttı.

Yemiyor, uyumuyor ve acıyı hissetmiyor

TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ ACIYI HİSSETMEDİ

Annesi Nikki Trepak kızının 3 gün uyumadan, yorulmadan durabildiğini, çoğu zaman açlık hissetmediğini söylüyor ve yaşadıklarını şöyle anlatıyor, "3 gün uyumadan durabiliyor ayrıca çoğu zaman yemek yemek aklına bile gelmiyor. Fakat en değişik olanı acı hissetmiyor. Olivia’ya araba çarptı. Onu caddenin aşağısına kadar sürükledi. Ben çığlık çığlığa bağırıyordum. Olivia ise sadece “ne oluyor?” gibi baktı ve ayağa kalkıp benim yanıma geri yürümeye başladı. Göğsünde lastik izi vardı. Bacak ve kalçasında ise yaralanmalar mevcuttu ancak o bunların hiçbirini hissetmiyordu. Bir keresinde de çok kötü düştü ve dudağı yarıldı. Ancak bize gelip hiçbirşey söylemedi ve birkaç saat o şekilde durdu. Dudağını düzeltmek için büyük bir estetik ameliyat olması gerekti. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen o mutlu bir çocuk. ”

Haberin Devamı

Yemiyor, uyumuyor ve acıyı hissetmiyor

DÜNYA ÜZERİNDE HASTALIĞA SAHİP TEK KİŞİ

Doktorların ”biyonik kız” lakabını taktığı Olivia’nın dünya üzerinde bu hastalığa sahip tek kişi olduğu düşünülüyor. Fakat bu eksikliği gidermek için henüz bir tedavi bulunamamış.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!