Yayın dünyasında erotizm modası

Güncelleme Tarihi:

Yayın dünyasında erotizm modası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2008 00:00

Sel Yayıncılık da yeni bir dizi başlattı: Cinsel. Okuyanus Yayınları’nın da var biliyorsunuz Erotikus ve O Kitaplar adlı iki dizisi. Al sana yeni bir kim kimdir oyunu.

Yayın dünyasında son dönem erotizm ve edebiyat ilişkisi hayli revaçta. Notos Dergisi son sayısında özel bir dosya hazırlamıştı erotik edebiyat için.

Sel Yayıncılık da yeni bir dizi başlattı, adı "Cinsel".

Hatta bunun için hazırladıkları bir duyuru metnini ellerindeki mail grubuna toplu olarak göndermişlerdi yaklaşık bir ay önce.

Bir çağrıydı bu ve şöyle deniyordu:

"Romandan denemeye, biyografiden monografiye, çeviribilimden günlüklere, şiirden öyküye birçok dalda yayın faaliyetinde bulunan Sel Yayıncılık yeni bir dizi başlatacaktır. Cinsel Kitaplar adlı dizide edebiyatın, erotizm ve pornografiyi dönüştüren gücüne tanık olacaksınız.

Kelimelerle her şeyin ifade edilebileceği, yaşamda var olan edimlerin yazı aracılığıyla paylaşılmasının önünde hiçbir sansürün olmaması gerçeğinden yola çıkarak bir yayın listesi oluşturmaya çalışıyoruz. Burada isteğimiz erotik yazına katkı sağlayabilecek her kim varsa gerek telif gerek çeviri önerileriyle bize katılmaları..."

Merak edip dizinin akıbetini sordum geçenlerde yayınevinin sahibi İrfan Sancı’ya.

Beklediklerinin çok üzerinde geri dönüş almışlar. "Doğrusu böylesine bir ilgi göreceğimizi beklemiyorduk" dedi.

Hatta ünlü bir kadın öykücümüz e-mailin kendisine özel olarak gönderildiğini zannederek, "niye böyle bir şey yazdığımı düşündünüz" diye hafif bozulmuş. Ancak daha sonra bunun toplu bir çağrı olduğu söylenince cevap olarak böyle bir dosyası olduğunu, ileride kendilerine iletebileceğini bile söylemiş.

ÜNİVERSİTELER YARIŞIYOR

Yayınevini en çok şaşırtan ise akademik çevrelerden gelen erotik edebiyat dosyaları olmuş. Hatta İstanbul’un en ünlü ve snob üniversitelerinden biri bu konuda liderliği ele geçirmiş durumdaymış.

Öyle ki, Cinsel Kitaplar dizisini Apollinaire’in Genç Bir Don Juan’ın Maceraları kitabıyla başlatmayı düşünürken bu üniversiteden gelen bir dosya fikirlerini değiştirmiş ve şimdi iki kitapla birlikte çıkış yapacaklarmış.

Ben Mila mahlasıyla yazılan kitap Perinin Sarkacı adını taşıyormuş ve düşündükleri diziye çok uyduğu ve hemen alınıp basılacak kadar mükemmel olduğu için bu kararı vermişler.

Sel Yayıncılık daha önce ilk erotik edebiyat örneklerimizden olan Mehmet Rauf’un Bir Zambağın Hikayesi adlı kitabını yayımlamıştı ama bu yeni bir dizi olacakmış.

Bu diziyle şimdi yeni bir oyun da başlayacak demek ki.

Gelen kitapların çoğu takma adla yazılacağı için, tıpkı dizinin ilk kitabı Perinin Sarkacı gibi, bu adların gerçek kimliğinin peşine düşecektir edebiyat hafiyeleri.

Al sana yeni bir kim kimdir oyunu.

Okuyanus Yayınları’nın da var biliyorsunuz Erotikus ve "O" Kitaplar adlı iki dizisi.

Hatta geçtiğimiz yıllarda "P" adında bir kitap yayımlanmıştı ve herkes yazarı Enis Roman’ın kim olduğunu konuşmuştu uzunca bir süre. Kitabın adındaki "P" penis demekti ve boyutuyla meşhurdu, kitapta onun maceraları anlatılıyordu.

Sahi, hálá gizemini koruyor o ’P’Enis Roman.

Bakalım ne zaman çıkacak ortaya.

En popüler yeni yıl partisi Lush’taydı

Yeni yıl partileri erken başlar biliyorsunuz. 31 Aralık akşamındaki finale kadar da kırk gün kırk gece misali devam eder.

Bu yılın sanat dünyasını buluşturan en flaş parti geçtiğimiz perşembe gecesi Sıraselviler’deki Lush Otel’in barındaydı.

Ev sahipliğini Bil’s gömleklerinin patronu ve aynı zamanda Tiyatro Dot’un da sponsoru olan Selman Bilal’in yaptığı gecede neredeyse bütün resim ve tiyatro dünyası ile parti insanları bir araya gelmişti.

Bil’s, Dot ve Galerist tarafından düzenlenen partide konuklara Corvus’un şarapları ve şampanya ikram edildi.

Her şey çok güzeldi fakat o ne kalabalıktı öyle. Her gece bir başka mekanda ya açılışta ya da kokteylde olan bütün bu kalabalık sanki birbirilerini ilk defa görmüş gibi ayrılmak bilmediler.

Geç saatte mekanı terkederken içeri girmeye çalışanlar yüzünden zor attım kendimi dışarıya.

Angelina Jolie neden yaşlanmıyor anladım

Angelina Jolie’nin foyası ortaya çıktı.

Meğer yaşlanmıyor falan değilmiş. Yıllar geçse de dergi kapaklarında aynı ışıltı, aynı dirilik ve ifadeyle parlamasının nedeni zaten allanıp pullanıp aynı fotoğrafların kullanılması.

Son olarak (2009 Ocak) Alman Cosmopolitan’ının kapağında karşımıza çıkan Jolie, aslında kapak çekimi yapmamış. Aynı poz farklı bir elbise rengiyle İtalyan Cosmopolitan’ın 2003 Nisan kapağında da var.

Üstelik ilk de değil. 2005 Haziran’ında da Avusturya Cosmo’su yine aynı şekilde Angelina Jolie’nin Ağustos 2003 sayısı için Amerika Cosmo’sunun kapağındaki fotoğrafı kullanmış.

İşte farklı farklı yıllarda, farklı ülkelerin Cosmo’larından kapaklar. Kimisi 2003, kimisi 2005, kimisi 2007. Biri Avusturya, diğeri İtalyan, öbürü ABD.

Kapaklar ve Jolie’ler arasındaki 3 farkı buyrun siz bulun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!