‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu'

Güncelleme Tarihi:

‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 12:02

Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçta Gençlerbirliği'ni 4-1'lik skorla kazanırken, ikinci yarıda oyuna giren Yasin Öztekin, etkili futboluyla bu skorda başrolü oynadı. Karşılaşmayı değerlendiren futbol otoriteleri de bu oyuncu üzerinden Hamza Hamzaoğlu'na sert eleştirilerde bulundular. İşte o görüşler...

Haberin Devamı

YASİN GERÇEĞİ (Hakan Ünsal - Hürriyet)

‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

Eldeki en istekli ve aç oyuncuyu Hamza hocanın daha fazla kullanması lazım. Yasin, özel bir oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor. Geçen seneden beri yaptıkları takdiye şayan. Fakat buna rağmen tercih sırasında Podolski'den sonra ve kolay vazgeçilen isim konumunda. Yasin'in yaptıklarını bir yabancı oyuncu sahnelese, efsane olur yere bastırmazlar.

YASİN'İN RESİTALİ (Kanat Atkaya - Hürriyet)
‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

Rodriguez'in yerine sahaya çıkan Yasin sadece oynadığı sol tarafta rakibi perişan etmekle, skora katkı vermekle sağlamadı bu değişimi. Golü elbette güzeldi, ancak esas etkisi Galatasaray'ı silkelemek, tıkalı kanalları açmak, Sneijder, Bilal ve Selçuk başta olmak üzere arkadaşlarının oyuna girmesini sağlamak gibi zorlu bir işi başardı.

DOĞRU:4-YANLIŞ: 1 (Uğur Meleke - Milliyet)
‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

Golden önce Bilal yere düştüğü anda, top henüz orta sahada. Galatasaray geride eksik değil, topun arkasında 6 sarı-kırmızılı oyuncu var. Tek bir Gençlerbirliği oyuncusu El Kabir, bu 6 kişinin arasından elini kolunu sallaya sallaya atıyor zaten golü. Chedjou, Carole, Sabri, Hakan, biraz arkalarında Selçuk ve Rodriguez, herkes donup izliyor pozisyonu.

Çünkü herkes, özellikle de tecrübeli yerliler, faul düdüğü çalacağından o kadar eminler ki... Türkiye’de bu düdüklerin nasıl kolay çalındığını o kadar iyi biliyorlar ki...

ÇOK KOLAY OLDU (Mehmet Demirkol - Fanatik)
‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

Milli maç arası sonrası ve zor maçlar öncesi daha moral verici bir maç olmazdı herhalde. Ancak rakip seviyesinin antrenman için bile yeterli olmadığını söylemek lazım. Sanırım bu son 15 yılda gördüğüm en kötü Gençlerbirliği. Bir altyapı kalesi olan Gençlerbirliğinin sahada 8 yabancıyla yer aldığı maçın büyük bölümünde oynadığı kötü oyunu gördükçe, kendi kendime sorduğumu burada da tekrarlamam lazım. Nerede o parlak altyapının ürünü ‘yerli’ gençler?

YASİN HAMLESİ (Feyyaz Uçar - Fanatik)
‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

İkinci yarıya başlangıç hamlesinin Yasin olması doğru. Bu onbire hareketli bir oyuncu şart. Rodriguez oyunda kaldığı sure içinde topla en çok buluşan oyuncu. Bu buluşmaların mutluluk vermemesinin sebebi oyuncunun pas tercihi. Garanti pasları, dikine paslara tercih etmesi trübünde hoşnutsuzluk yaratıyor. Topla dönmemesi Avrupa altyapılarında ilk öğretilen ders. Evet, bu şekilde top kaybetme riskini sıfıra indiriyor. Fakat Türk sporsever, topla döneni ve öne katedeni sever.

KANATLARINI KULLANDI KAZANDI (Erman Toroğlu - Sabah)
‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

G.Saray'ın yedek kulübesi zayıf! Mutlaka takviye yapılması lazım. Bakın G.Saray yönetimi, "Feda" diyemedi. Sanki bir aşağılık komleksi gibi görüyorlar bunu. Beşiktaş bakın üç yıldır, "Feda" dedi. G.Saray yönetimi Hamza'yı attı ortaya, kendileri perdenin arkasında kaldılar. Hamza giderse herşey düzelecek mi? Hayır. G.Saray yönetiminin borç ödemesini taraftar anlamaz!

DİZGİNLERİ BIRAKINCA (Bülent Timurlenk - Sabah)
‘Yasin yabancı olsaydı efsane olurdu

Vasat bir ata fazladan kırbaç vurup yarış kazanamaz jokeyler, zaten kuralı vardır, fazlasını vurmak yasaktır. Şampiyon bir atı dizginlersen son düzlükte geçilir gidersin. Teşbihte hata olmaz. Kusura bakmasın ama Hamza Hamzaoğlu, "3 kupa kazandım" derken elindeki kadronun değerini bilmiyor. Maç eğer Ankara'da olsa, Beşiktaş karşısındaki oyununu bildiğimiz Gençlerbirliği karşısına 3 orta sahayla çıkmanın bir anlamı olabilirdi ama dün akşam asla.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!