Yasaklı isimlere kapılar kapalı

Güncelleme Tarihi:

Yasaklı isimlere kapılar kapalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 12:20

2013 yılında 13 polisle kurulan İstanbul Emniyeti Spor Güvenliği Şubesi, yeni sezonda 110 kişilik kadrosuyla sporda şiddete karşı ter dökecek...

Haberin Devamı

Süper Lig'de yeni sezon dün start alırken, bu uzun maratonda adından sıklıkla bahsettirecek olan İstanbul Emniyeti Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü de yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. 2013 yılının Mart ayında kurulan ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden ayrılarak İstanbul Emniyeti bünyesinde şube olarak stat ve salonlarda aktif rol almaya hazırlanan Spor Şube'nin başında, 17 Aralık Darbe Girişimi'nin ardından atanan Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu yer alıyor. Kocaoğlu; yakın geçmişteki çalışmalarını, gelecekteki hedeflerini ve yeni sezon planlarını SABAH'la paylaştı. "İlk defa Olimpiyat Stadı'nda uygulanan E-Bilet sisteminden sonra Olimpiyat'a aileleri ile gelenler bizlere bu sistemden duydukları memnuniyeti anlattılar.

RAHATSIZLAR ÇÜNKÜ...
E-Bilet uygulamasını istemeyen kişilerin tek dertleri, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi stat ve salonlarda olay ve kargaşa çıkartabilmek. Karaborsa bilet satarak çıkar sağlayabilmek. Kararlı çalışmalarımızın sonucunda şiddet olayları daha da azalırken, spor müsabakalarına gelen ailelerin sayısı her geçen yıl artacak. Aileler çocuklarından endişe etmeyecek."

ÖFKE KONTROL EĞİTİMİ ALDILAR
Emniyet Müdürü Kocaoğlu, çevik kuvvet kökenli 110 kişilik ekibinin öfke kontrolü için özel bir eğitim aldığını söyledi.

HEP BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ
"Şiddetin önüne geçeceksek birlikte başaracağız. Taraftarı, yöneticisi, başkanı, federasyonu, hep birlikte duyarlılıkla hareket etmemiz gerekiyor. Kulüpler de zarar gördükleri için şiddet olaylarına karşı güzel ve net duruşlar sergilemeye başladı. Bizlere yardımcı oluyorlar. Kısa zaman içerisinde ülke olarak 'Sporda Şiddet' konusunda önemli yollar yürüyeceğimize inanıyorum."

878 YASAKLI VAR
Kocaoğlu, taraftar gruplarını sosyal medyadan da izlediklerini söylerken, şu an İstanbul'da yasaklı olan 878 taraftarın sistemden e-bilet dahi alamayacaklarını söyledi.

"TAŞKINLIK YAPANLARA ANINDA MÜDAHELE"
"Spor Şube personeli dışında maçlarda görev yapacak Özel Güvenlik görevlilerine de eğitimler verildi. Personelimizin yetersiz kaldığı zamanlarda onlardan destek alacağız. Taraftar rollerinde statlara giren sivil Güven Timleri, Asayiş Şube ve Çevik Kuvvet ile koordinasyon içinde çalışacağız. E-Bilet sistemi ile kapılar; spor müsabakalarına girişleri yasaklanmış olan, haklarında tedbir kararı bulunan veya başkasına ait kartlarla statlara girmeye kalkışanlara açılmayacak." "Emniyete ait olan, statlarda bulunan ve iki bölümden oluşan sistem odalarına sadece maçlarda görevli personelimiz parmak iziyle girebilecek. Her maç görüntüleri 15'er gün boyunca muhafaza edilecek. Görüntüler anında incelenerek taşkınlık yapanlar haklarında idari tedbir kararı alınacak ve stada girişi engellenecek." (Sabah)

Yasaklı isimlere kapılar kapalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!