Yarışmadan sonra desteklenmedim

Güncelleme Tarihi:

Yarışmadan sonra desteklenmedim
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 00:00

Miss World'de ülkemizi temsil edecek olan Leyla Lidya Tuğutlu, ilgisizlikten şikayetçi...

Haberin Devamı

LEYLA LÄ°DYA TUÄžUTLU

Kafkasya'daki sıcak gelişmeler yüzünden Ukrayna yerine Güney Afrika'da yapılmasına karar verilen Miss World'de ülkemizi temsil edecek olan Leyla Lidya Tuğutlu, ilgisizlikten şikayetçi...
13 Aralık'ta yapılacak büyük finalde podyuma çıkacak olan 18 yaşındaki Tuğutlu, Türkiye'deki yarışmadan sonra yeteri kadar desteklenmediği, beklediği ilgiyi göremediği için de üzgün olduğunu söyledi: "Ben ülkem adına oraya gidiyorum. Dolayısıyla bana daha çok destek verilmesini isterdim. İsmim çok fazla duyulmadı. Hak ettiğim değeri görmedim."  

Kafkasya’daki sıcak gelişmeler yüzünden Ukrayna yerine Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 13 Aralık’ta yapılacak olan Miss World yarışmasında ülkemizi 18 yaşındaki Leyla Lidya Tuğutlu temsil edecek. Kendine güvendiğini söyleyen Tuğutlu, yarışmadan sonra yeteri kadar desteklenmediği ve beklediği ilgiyi göremediği içinse üzgün.

Haberin Devamı

Miss Turkey yarışmasının üzerinden bir sene geçti. Yarışmadan sonra neler yaptınız, bize biraz anlatır mısınız?

- Yarışmadan sonra bazı görevlerimiz oldu. Programlara katıldım, röportaj tekliflerini kabul ettim. Bu arada okuluma da devam ettim. Şimdi asıl görevim Miss World yarışmasında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için hazırlıklara başladım.

Hangi okulda öğrenim görüyorsunuz?

- İstanbul Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyorum. 2. sınıfa geçtim.

Alman edebiyatı ve tarihinin size ilginç gelen yanı nedir?

Yarışmadan sonra desteklenmedim
- Bugüne kadar okullarda hep Türkler’in gözünden okuduk tarihi. Alman edebiyatında çok daha değişik bir geçmişi var Osmanlılar ve Almanlar’ın. Bunu iki taraftan da görmek çok ilginç aslında.

Miss World yarışmasında ülkemizi temsil etmeye ne zaman gidiyorsunuz?

- İlk başta eylül ayında Ukranya’da yapılacaktı ama savaş çıktığı için ertelediler. Birkaç ülke aday oldu, bu ülkeler arasında Güney Afrika da vardı. 2008 Dünya Kupası’nı ağırlayacağı için yarışmanın Güney Afrika’da yapılmasına karar verildi. 16 Kasım’da oraya kampa gideceğim, 13 Aralık’ta da final yapılacak.

Heyecanlı mısınız?

Haberin Devamı

- Tabii ki, çok heyecanlıyım. Şahsi bir iş değil, milli bir iş bu. Ben oraya ülkemi temsilen gidiyorum. En iyisini yapmaya çalışacağım.

Yarışma için ne gibi hazırlıklar yaptınız?

- Kendimde değiştirmem gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum, çünkü bunun için seçildim. İyi bir dilim var, görüntüm uygun. Ama sağlık konusunda kendinize dikkat etmeniz lazım. Fiziğime dikkat ediyorum. İyi bir gardırop gerekiyor. Bunların dışında bir de desteğe çok ihtiyaç var.

DERECE ALMAZSAM ÇOK ÜZÜLÜRÜM

 Miss World yarışmasına 120 ülke katılacakb Kendinizi ÅŸanslı hissediyor musunuz? Â

- Kendimi çok şanslı hissediyorum. Şu an fazla heyecanlı değilim ama oraya gidince çok farklı olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yarışmada hiç derece alamazsanız üzülür müsünüz?

- Çok üzülürüm. İnsanların da ilgi göstermesini istiyorum. Ben oraya tek başıma gitmiyorum. Güzel, hoşsunuz diye seçilmiyorsunuz. Bazı yetenekleriniz, özellikleriniz var diye seçiliyorsunuz. Ben ülkem adına oraya gidiyorum. Bana daha çok destek verilmesini isterdim. Çünkü ben Almanca biliyorum, Almanya güzeli seçildiğinde onun sitesine girdiğim zaman birçok görevde ve birçok tanıtımda bulunmuş olduğunu gördüm. Burada hiç böyle bir şey gerçekleşmedi. Beni kimse tanımıyor. Yurtdışındaki insanlar bana daha çok ilgi gösteriyor. Buna çok üzülüyorum. İsmim çok fazla duyulmadı. Hak ettiğim değeri görmedim.

Haberin Devamı

Sizce isminizin duyulmaması neden kaynaklanıyor?

/images/100/0x0/55eb56b6f018fbb8f8badef7

- Eskiden Miss Turkey yarışmaları çok güzeldi. Ama bu sene hiç ilgi gösterilmedi. Eski yarışmacılar her şeyden faydalanıyorlardı. Ama bizim için hiçbir şey yapılmadı. Şu an beni kimse tanımıyor. Beklediğimiz ilgiyi göremedik.

Siz neler bekliyordunuz?

- Daha çok sahip çıkılmalıydı bize.

Bu unvandan sonra doğal olarak birtakım teklifler gelmeye başlayacak size. Televizyon dizilerinde oynamayı düşünüyor musunuz?

- Şu anda kendimi hazır hissetmiyorum. Belki daha sonra. Bir yarışmadan bir diziye atlamak bana saçma geliyor. Önce bu konuda kendimde bir yetenek var mı, onu anlamak istiyorum. Oyunculuk, yetenek isteyen bir iş ve o kadar çok yeteneksiz insan bu işi yapıyor ki... Dizide oynarsanız sürekli ülkenizde bulunmak zorundasınız ama ben yarışma yüzünden gelen dizi tekliflerini kabul etmedim. Ben yurtdışına açılmak istiyorum.

Haberin Devamı

Müziğe de ilginiz varmış...

- Dört sene piyano çaldım. Sonra konservatuvara girip solfej ve enstrüman eğitimi gördüm. Yarışmalara girmeye başlayınca daha çok göz önünde olmak, televizyonda görünmek istiyorum diye düşündüm ve müziği bıraktım. Albüm yapmayı asla düşünmedim çünkü o çok uç bir nokta.

Birinci olacağımı hissediyorum

Birinci olacağınızı düşünüyor musunuz?

- Dünyaya örnek oluyorsunuz. Bir hanımefendi olmak zorundasınız. Tabii ki birinci olacağımı hissediyorum. Kendimi buna uygun görüyorum.

Yarışmanın farklı kulvarları da var galiba...

- Miss Bikini gibi mankenler yarışmaları olacak. Bunların hepsine katılacağım. Bunlardan derece alırsam, finalde daha çok şansım olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!