Yarışmada Türk olduğumu saklamayı hiç düşünmedim

Güncelleme Tarihi:

Yarışmada Türk olduğumu saklamayı hiç düşünmedim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Almanya Güzellik Yarışması’na Jennifer adıyla katılan ve Türk olduğunu saklamadığı için ikinci olduğu ileri sürülen Şebnem Schaefer, "Bugün olsa yine aynı şeyi yapar ve göğsümü gere gere Türk olduğumu söylerim. Oy kaybederim endişesiyle yarışmada Türk olduğumu saklamayı hiç düşünmedim" diyor.

Finalistler açıklanmadan önce heyecanlandın mı?

Tabii. Finale kalacağıma emin olduğum halde, insanın içinde yine bir heyecan oluyor. Finalistler belirlenince, 11 genç kızı arkaya topladılar. O an anladım ki finaldeyiz.

- İlk kez 10 değil de 11 kişi finale kaldı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Bence bunun altında bir şey aramamak lazım. 10 isim belirlendikten sonra son olarak Miss Berlin’in 11. isim olarak açıklanması bence normal. Çünkü puanlarda eşitlik olduğu için 11 kişinin finale kaldığı açıklandı.

- Ama birinci olan Miss Berlin’in önce elendiği söylendi. Daha sonra 11. finalist olduğu açıklandı. Bu da salondaki izleyicilere biraz tuhaf geldi...

Benim içimde herhangi bir şüphe yok. Tabii sunucu bunu en sonunda söylediyse, insanlara biraz garip gelmiş olabilir.

- Birinci olamadığına üzülmedin mi?

İnsan üzülmez olur mu? Tabii ki üzüldüm. Sonuçta hepimiz bu yarışmaya kazanmak için girdik. Ama inanın birinci olsaydım hem üzülecektim, hem de sevinecektim. İkinci oldum, yine üzüldüm ve yine sevindim.

- Sunucu seni biraz sıkıştırdı gibi geldi bize. Bütün herkese özelliklerini ön plana çıkaracakları sorular sordu. Sende ise "göbek dansı" ve "Türk kimliği" ön plana çıkartıldı.

Bu benim de dikkatimi çekti. Sonuçta ben ona kültür antropolojisi okuduğumu anlatıyorum, o bana İstanbul’u soruyor.

- Kaçamak cevap verebilirdin soruya...

Niye öyle bir şey yapayım ki? Bugün olsa yine aynı cevabı veririm. En sevdiğim şehir İstanbul ve benim annem Türk. Oy kaybederim endişesiyle Türk olduğumu saklamayı hiç düşünmedim.

- Almanya Güzellik Yarışması’nda ilk kez Türk kökenli bir güzel dereceye girdi. Sence Türk kızları bundan böyle bu yarışmaya katılırlar mı?

Ben bir yol açtığıma inanıyorum. Bundan sonra da kendine güvenen kızlar bu yarışmalara katılacaklar.

- Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun?

Benim hedefim Milano’da biraz çalışmak. Gidip oralarda çalışayım diyorum. Ama bir yandan da Türkiye’den güzel teklifler aldım. Onları değerlendirmek istiyorum. Sonuçta ikinci olmam, belki de daha hayırlı oldu. Önüm açık. Almanya’dan da bir modacıdan teklif var. Onunla da görüşeceğiz.

Göbek dansı yaptı

Miss Germany yarışmasında yabancı kökenli başka yarışmacılar da olmasına rağmen sadece Şebnem Schaefer’in Türk kimliği ön plana çıkarıldı. Sunucu, üniversitedeki eğitimi ve diğer hobilerini sormak yerine Schaefer’e göbek dansı yaptırdı; daha sonra da "Senin en sevdiğin kent hangisi ve neden" diye sordu. Bu soruya "İstanbul. Ben İstanbul’u çok seviyorum. Benim annem de Türk zaten" cevabını veren Schaefer, iki yıl önce de Star Search adlı bir yetenek yarışmasına katılmış ve o yarışmanın sunucusu da her fırsatta Schaefer’in Türk kimliğini ön plana çıkarmış.

Demek ki birinciliği o hak etti

Almanya Güzeli seçilen Isabelle Knispel’in gerçekten de çok güzel bir kız olduğunu söyleyen Şebnem Schaefer, "Eğer birinci seçildiyse, demek ki birinciliği o hak etti. Jürinin takdiri" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!