Yanal: Yattara keşke Roma'ya gitseydi

Güncelleme Tarihi:

Yanal: Yattara keşke Romaya gitseydi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2008 15:29

Teknik Direktör Ersun Yanal, Katar'a transfer olan İbrahima Yattara için, "Keşke çok daha az bir parayla Roma'ya veya başka bir Avrupa takımına gitseydi" dedi.

Haberin Devamı

Yattara'nın Katar'a giderek futbol kariyerini bitirmeyi tercih ettiğini söyleyen Yanal, "İbrahima Yattara konusunda bugüne kadar çok konuşmadım. Ama geldiğimden günden beri onun vizyonunu çizdim. İbrahima Yattara ile yaptığımız bütün görüşmelerde onun Avrupa'da olması gerektiğini kendisine söyledim. Ve bu doğrultuna kendisine yeni bir kontrat yaparak yola onunla birlikte yürümeye başladık.

Yattara'nın kariyeri içerisinde Türkiye'de ve Avrupa'da başarılar yaşamış biri olması gerektiğini söylüyorduk. Ama o fazla dayanamayarak kolayı seçti. Keşke çok daha az bir parayla Roma'ya veya başka bir Avrupa takımına gitseydi. Ona çizdiğimiz vizyonda kesinlikle böyle birşey yoktu.

İbrahima Yattara'nın futbol kariyeri muhtemelen bir kaç yıl içerisinde sona erecektir. Çünkü kolayı seçen bir oyuncu bu aşamadan sonra oradan alacağı parayla rahatına bakacaktır. Böyle düşünüyorsa zaten bize faydası olmazdı. Bu aşamadan sonra bunu tartışmayız.

Haberin Devamı

Belki şu andaki oyuncularımız içerisinde sakatlanıp, cezalı duruma düşecek olan oyuncularımız olacak. Onların yerine diğerleri oynayacak. Bu bir takım oyunu ve yarışta bir takımı temsil ediyoruz. O yüzden diğer oyuncularımızın hakkını yememiz lazım. Herkes kendi çapında önemli bir yıldız. Özellikle bizim takımımızda böyle önemli oyuncular var. İbrahim'de onlardan bir tanesiydi, ancak İbrahim artık yok" şeklinde konuştu.

YANAL: "TRABZON'DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYOR"

Antalyaspor karşısında alınan galibiyete en çok sevinenler arasında yer alan Teknik Direktör Ersun Yanal, oyunun genelinde rakiplerine oranla üstün oynadıklarını ifade ederek, "Öncelikle taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yağmura rağmen bize yoğun bir destek verdiler ve alınan galibiyette payları çok büyük. Trabzon'da çok güzel şeyler oluyor. Artık bir taraftar yanlış bir hareket yaptı mı, hemen dışlanıyor. Bunlar çok güzel hareketler. Maçta ise biz istediğimiz futbolu sahaya yansıttık. Ama kaçırdığımız golleri atabilsek sonuç çok daha farklı olurdu" şeklinde konuştu.

"OYUNUMUZLA ÖN PLANA ÇIKACAĞIZ"

Haberin Devamı

Yanal, zirve yarışında tüm maçların çok zor geçeceğini de belirterek, "Türkiye'de futbol artık eşit bir mücadele şekline dönüşüyor. Biz burada oyunumuzla ön plana çıkacağız ve rakiplerimize üstünlük kuracağız. Şimdi bu moralle önümüzdeki maçlara hazırlanacağız ve daha da coşkulu oynayacağız. Şampiyonluk çok uzun bir süreç. Biz bu kadroyu şekillendirirken, hala yeni oyuncular üretmek ve yaratmak için çalışıyoruz. Trabzon seyircisi futbolu çok iyi analiz ediyorlar. Futbolun aksiyonu yüksek oyunundan zevk alıyorlar. Bizde Antalyaspor maçında onlardan bir tanesini yaşadık. Bundan sonrada oynayacağımız tüm maçlarda bunu yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"SEYİRCİ DESTEĞİ İLE PERFORMANSIMIZ ARTAR"

Tayfun'u demoralize olduğu için oyundan aldığını da söyleyen Yanal, "Tayfun maç esnasında taraftarlarımızın küçük bir protestosuna maruz kaldı. Bu tür olayların yaşanmaması lazım. Tüm futbolcularımız sahada elinden geleni yapıyor. Biz oyuncumuzu kucaklıyoruz. Her oyuncu bazen duygusal olarak etkilenebilir. Ama oyuncu da oynayacak karakteri göstermeli. Bu takım hepimizin. Bu takmımı eleştirmekle performans artırılmaz. Ama destekle artar. Seyirci desteği bir takımın performansının artmasında önemli bir etken" dedi.

"HÜSEYİN OLAĞANÜSTÜ BİR FUTBOLCU"

Yanal, kaptan Hüseyin'in Antalyaspor maçında taraftarlar tarafından ayakta alkışlanmasının çok etkileyeci olduğunu da ifade ederek, "Taraftarlar, Hüseyin'e daha önceden kızıyorlardı, şimdi ise seviyorlar. Hüseyin her zaman sevilecek bir oyuncu oldu. Hüseyin'in yaptığı bu perforans daha önce Milli takımla ödüllendirildi. Milli takımda en önemli oyuncu olarak görev yaptı. Bunun hakkını Trabzonspor'un yetiştirdiği öz değer olarak fazlasıyla almalıydı.

Haberin Devamı

Özellikle geçen yıl sadece Hüseyin değil, tüm takım oyuncuları performans olarak sıkıntılar yaşadı. Ama ben Hüseyin'e teşekkür ediyorum. Çünkü Hüseyin'in bir gün kafası yarılır, birgün ayağı şişer, diğer gün kaşı açılır ama çıkar oynar. Bunu yapabilecek yürekte kaç tane insan var onu sormak lazım.

Hüseyin ve Tayfun çok iyi Trabzonsporlu. Onları yetiştiren takımda Trabzonspor. İnsan kendi çoçuklarını hançerlemez. Hüseyin iyi bir takımın içerisinden sıyrılan olağanüstü bir oyuncu oldu" diye konuştu.

ŞENER PRİMİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Bu arada maç sonrası soyunma odasına inerek Antalyaspor galibiyetinin primini iki katına çıkaran Başkan Sadri Şener, oynadıkları futbolun çok müthiş olduğunu söyledi. Şener, takımın performansının kendisini etkilediğini de belirterek, "Uzun bir aradan sonra liderlik koltuğuna oturduk. Bunu sonuna kadar hak ettik. Aşırı yağmura rağmen tribünleri dolduran taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Hem onlar, hem de takımımız yağmura rağmen iyi bir performans ortaya koydu. Zevkli geçen bir maç oldu. Bundan sonra yolumuza dikkatli bir şekilde devam edeceğiz. Hedeflerimiz büyük ve o hedeflere adım adım gideceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şener, Yattara konusunun artık kapandığını da ifade ederek, "Artık Trabzonspor var. Ocak ayındaki transfer döneminde kaliteli futbolcuları kadromuza katmaya çalışacağız. Bizi şimdiden yakın takibe alın" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!