"Ya doğru dürüst yargılayın, ya da bırakın"

Güncelleme Tarihi:

Ya doğru dürüst yargılayın, ya da bırakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 16:46

Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 105. ve ulu önder Atatürk'ün sarı-lacivertli kulübü ziyaretinin 94. yılı törenle kutlandı.

Sarı-lacivertli kulübün Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde Eski Sporcular Anıtı önünde, 105. yıl ve Atatürk'ün ziyaretinin 94. yılı dolayısıyla anma ve kutlama töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Yüksel Günay'ın yanı sıra, kulüp yönetim kurulu üyeleri Vedat Olcay, Turhan Şahin ve Ünal Uzun hazır bulundu. Törene ayrıca, kulüpte faaliyet gösteren branşların teknik ve idari yetkilileri ile sporcular ve öğrenciler katıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında ayrıca bugün Kızıltoprak Zühtü Paşa Camisi'nde ikindi namazının ardından, vefat eden başkanlar, yöneticiler, üyeler, sporcular ve şehitler için mevlit okutulacak.

“Ya doğru dürüst yargılayın, ya bırakın”

Törende bir konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay, “Futbolda şike” davası sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.

3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma ve gelinen süreçle ilgili olarak “İstemeyerek içine sürüklendiğimiz, geçen 11 ayın bize ve kulübümüze vermiş olduğu ağır yük devam etmektedir” şeklinde ifadelerle konuşmasına başlayan Günay, “Bakın bugünkü duruma. Burada büyük önder Atatürk'ün kulübümüze teşriflerinin olduğu günü kutluyoruz, kulübümüzün 105. yılını kutluyoruz, ama bu kulübün başkanı şu saatlerde İstanbul Adliyesi'nde yargılanıyor” diye konuştu.

Yargıya saygılı olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın teminatı altında ayakta durduklarını anlatan Günay, konuşmasına şöyle devam etti: “(Ne yapalım, yaptık, çekelim) demek mümkün değildir. İnsanların ne için suçlandığını, niye yargılamaya devam edildiğini bilmek kadar doğal hakları olduğunu düşünmemek de mümkün değil. Ben arzu etmiyorum bunları söylemeyi ama 11 ay oldu, söyleyeceğiz. Bizim yargıya saygımız var, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın teminatı altında kulüp ayakta duruyor. Bu korumanın içindeyiz. Biz yargılama sürerken hiçbir şeyi söylemeyen tek sivil toplum örgütü, spor kulübüyüz. Şimdi bugün biz de söyleyeceğiz. Ya doğru dürüst yargılayın, ya bırakın. Ya suçlayın veya bırakın. Çünkü vereceğiniz kararları Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa Fenerbahçe Spor Kulübü'nde konuşacağız. Bunun böyle bilinmesi lazım. Ne derlerse desinler bu geçirdiğimiz süreci biz tartışacağız. Bugüne kadar etik olur muydu olmaz mıydı diye düşündük.”

“Ne derlerse biz desinler şampiyon olacağız”

Fenerbahçe Kulübü'nün son 4 yılda amatör branşlara damgasını vurduğunu anlatan Günay, futbol takımının Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda verdiği mücadeleye de değindi.

Futbol takımının her türlü olumsuzluğa rağmen şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu savunan Yüksel Günay, “İnşallah geride kalan son 3 maçı da alacağız ve biz şampiyon olacağız. Ne derlerse desinler biz şampiyon olacağız. Buradan çok sevgili başkanım Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan'a ve diğer kardeşlerimize de selam ve sevgilerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!