WRC ve F1 tutkunlarına gözetmen olma şansı doğdu

Güncelleme Tarihi:

WRC ve F1 tutkunlarına gözetmen olma şansı doğdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2005 00:17

Dünyanın en önemli organizasyonlarında görev almak istiyorsanız Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu’ndan size vazgeçemeyeceğiniz bir teklif var. TOMSFED tarafından düzenlenecek eğitim seminerlerine katılarak bu önemli organizasyonlarda aktif görev alabilirsiniz.

Ülkemiz özellikle son yıllarda motorsporlarında tam anlamıyla atağa kalktı. Avrupa Ralli Şampiyonası, Dünya Ralli Şampiyonası derken bundan sonraki en önemli organizasyon Formula 1 Dünya Şampiyonası. İstanbul Otodrom Pisti’nde ayrıca birbirinden önemli başka yarışlar da yapılacak. Eğer bu organizasyonlara meraklıysanız ve aktif olarak bu yarışlarda görev almak isterseniz TOMSFED tarafından size geri çeviremeyeceğiniz bir teklif var.

DOKUZ ŞEHİRDE YAPILACAK

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen eğitim seminerleri 2005 sezonunda 5-24 Şubat tarihleri arasında 9 farklı şehirde (Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Muğla, İzmir, Çanakkale) gerçekleştirilecek. İlk dönem eğitim seminerlerinin ardından mart ayında da Çorum, Samsun, Hatay, KKTC, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan ikinci dönem eğitim seminerlerinin organize edilmesi planlanıyor.

YURTDIŞINDA GÖREV

Otomobil sporlarının alt yapısını oluşturan ve sportif tabanın oluşturulmasında en önemli görevi üstlenen gözcü-gözetmenlerin yetişmesi ve daha üst seviyelerdeki görevlilerin terfisi için düzenlenen eğitim seminerleriyle gençlerin hem bir hobi sahibi olmaları hem de bilinçli olarak otomobil sporlarını belirli aşamalarla öğrenebilmeleri amaçlanıyor. Ülkemizin elde ettiği başarılarda en önemli yükü taşıyan söz konusu görevlilerin sayısının artması, eğitim kalitelerinin uluslararası standarta yetişmesi ve hatta gelecekte yurtdışındaki yarışlarda görev almak açısından da bu konunun önemi çok büyük. Eğitim seminerleri TOMSFED Eğitim Kurulu Başkanı Mazhar Demiralp tarafından verilecek.

Meraklıların motorsporları içinde izleyici olmaktan öte birebir organizasyonların içinde yer alabilme fırsatı sağlayacak olan bu seminerlerle ilgili detaylı bilgi için www.tomsfed.com adresine başvuru yapılması yeterli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!