Webber’in yüzü Almanya’da güldü

Güncelleme Tarihi:

Webber’in yüzü Almanya’da güldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Red Bull pilotu, 132. Formula 1 yarışındaki ilk birinciliğini dün Almanya’da elde etti. Vettel’in ikinci olduğu yarışta, üçüncülük kürsüsüne Massa çıktı.

Haberin Devamı

Almanya'da zafer Webber'in -Galeri

FORMULA 1’de tarih yeniden yazıldı... Pistlerin en tecrübeli ve kısmetsiz pilotları arasında yer alan Avustralyalı Mark Webber, 132. yarışındaki ilk birinciliğini dün Almanya’da elde etti. 5.148 metre uzunluğundaki Nuerburgring Pisti’nde yapılan sezonun 9. yarışına ilk cepte başlayan Red Bull pilotu Mark Webber, startta Rubens Barrichello ile çarpışmayı önlemediği için pitten geçme cezası almasına rağmen finişi en önde geçmeyi başardı. Webber, 60 tur üzerinden yapılan toplam 308,863 km uzunluğundaki yarışı, saatte ortalama 191,599 km hız yaparak 1 saat 36 dakika 43.310 saniyede bitirdi.
İki sene önce tecrübeli pilot olarak alındığı Red Bull’da, genç Sebastian Vettel’in harika performans göstermesi sonrası takımıyla arası bozulan Webber, dünkü başarısıyla, pilotlar şampiyonasında da iddialı duruma geldi. Almanya Grand Prix’sinde ikinci sırayı Vettel alırken, Kimi Raikkonen’in yarış dışı kalmasıyla üzülen Ferrari, Felipe Massa’nın üçüncülük kürsüsüne çıkmasıyla teselli buldu. Başarılı bir yarış çıkaran Williams pilotu Nico Rosberg, dördüncülüğü elde etti. Beş ve altıncı sıralar ise, sezonun ilk yarışlarında harikalar yaratan Brawn GP pilotları Jenson Button ile Rubens Barrichello’nun oldu.

Haberin Devamı

PİLOTLAR KLASMANI

1. Jenson Button 68 puan
2. Sebastian Vettel 47 puan
3. Mark Webber 45.5 puan
4. Rubens Barrichello 44 puan

MARKALAR SIRALAMASI

1. Brawn GP 112 puan
2. Red Bull 92.5 puan
3. Toyota 34.5 puan
4. Ferrari 32 puan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!