Vücut tipinize uygun bikini seçmeyi biliyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Vücut tipinize uygun bikini seçmeyi biliyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 17:30

Tatil sezonunun açılmasıyla birçok kadının ortak sorunu kuşkusuz bikini seçimini nasıl yapacağı. Ancak vücut tipinizi bilerek aldığınız bikiniler işinizi kolaylaştırmakla kalmıyor, sahillerde daha çekici görünmenizi de sağlıyor.

Haberin Devamı

Tatile gitmeyi iple çektiğimiz şu günlerde bikini seçimi yapmak her kadının en öncelikli alışveriş sorunu. Fazla kiloları kamufle eden ve vücudumuzun estetik yerlerini ön plana çıkaran bikiniler seçmek ise işin altın kuralı.

Peki değişik vücut tiplerine göre uygun bikini seçimi nasıl olmalı?

Vücut tipinize uygun bikini seçmeyi biliyor musunuz

ARMUT TİPİ VÜCUT

Omuzların dar ve kalçaların geniş olduğu armut tipi vücutlar için iki parçalı bikini seçimi yapmak yerinde olur. Desen ve renkler vücudun üst bölgesinde olmalı ve dikkati üst bölgeye çekmelidir. Alt bölgede ise koyu tonlar tercih ederek daha zayıf bir görüntü elde edebilirsiniz. Kenarları ipli koyu bikini altları kalçayı daha dar gösterdiği için bu modelleri tercih edebilirsiniz. Üst kısımda ise omuzu açıkta bırakan halter modeller omuzlarınızın daha geniş görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

BÜYÜK GÖĞÜSLÜ OLANLAR

Büyük göğüslü kadınlar bikini üstü dokusu sağlam modelleri tercih etmeliler. Böylece plajda problem yaşamamış olurlar. Ayrıca üst tarafı renkli ve desenli modellerden kaçınmalılar. Bu modeller göğüsleri olduğundan büyük gösterecektir.

Vücut tipinize uygun bikini seçmeyi biliyor musunuz

KÜÇÜK GÖĞÜSLÜ OLANLAR

Son dönemlerin modası fırfırlı üstler ve püskül detayları küçük göğüslü kadınlar için oldukça ideal. Göğüsleri olduğundan büyük ve hacimli gösteren bu modellerin canlı ve açık renkli olanları seçilmeli.

KUM SAATİ VÜCUT TİPİ

En şanslı vücut tipi olan kum saati vücut tipine hemen hemen her bikini modeli yakışır. Göğüs ve kalça orantısı muntazam olan kadınlarda tek parça ve yanları oyuklu mayokini modelleri de oldukça havalı durabilir.

Vücut tipinize uygun bikini seçmeyi biliyor musunuz

KISA BACAKLAR

Kısa bacaklı kadınlar için dikey çizgili ve oyuklu mayolar bacak boyunu olduğundan uzun gösterir. Koyu renklerde bir bikini altı ve desenli bir üst kombini ile bakışlar vücudunuzun üst kısmına yoğunlaşır.

UZUN BACAKLAR

Haberin Devamı

Şanslı kategoriye giren uzun bacaklılar dikey çizgili mayolardan kaçınmalılar. Canlı ve desenli mayo ve bikiniler size oldukça yakışır.

DÜZ HATLI VÜCUT TİPİ

Kıvrımları olmayan düz vücut hatlarına sahipseniz, fırfırlı ve hacimli modeller tam size göre. Vücudunuzu olduğundan daha kıvrımlı gösteren bu modeller yanında püskül detaylı alt ve üstler de göz yanılsaması yaparak daha kıvrımlı görünmenize yardımcı olur.

BAKMADAN GEÇME!