Videton'u tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Videtonu tanıyalım
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2012 15:03

Macaristan futbolunun en köklü takımlarından bir tanesi olan Videoton, Macaristan'ın Székesfehérvár kentinin takımı...

Haberin Devamı

Maçlarını 14 bin 300 kişi kapasiteli Sostoi Stadyumu'nda oynuyor.

KADRODA BÄ°R TANIDIK Ä°SÄ°M VAR

Videoton'uÂÄ°ngiltere Ligi'nde de takım çalıştırmış olan Portekizli teknik direktör Paulo Sousa çalıştırırken kadrosunda ise 14 yabancısı bulunuyor.ÂDaha önce 3 sezon Malatyaspor ve 1 sezon Kayseri Erciyesspor'da top koÅŸturmuÅŸ Macar futbolcu Toth Balasz, Videoton formasını giyiyor.

Videoton, 2 hafta önce baÅŸlayan Macar Ligi'nde 2 maçta 1 galibiyeti ve 1 beraberliÄŸi bulunuyor.  Kırmızı mavili ekip geçtiÄŸimiz sezon Macar Ligi'ni Debrecen'in ardından 2. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti.Â

UEFA KUPASI'NDA FÄ°NAL OYNAMIÅž

Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı 1984 - 85 sezonunda UEFA Kupası'nda final oynamak olan Videoton, finalde Rela Madrid'e yenilerek tarihi şansı kaçırdı.

CÄ°DDÄ° TAKIMLARI ELEYEREK GELDÄ°

Haberin Devamı

Videoton bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci öne elem turundan baÅŸladı. Bu turda Slovakya'nın Slovan Bratislava ile deplasmanda 1-1 kendi sahasında 0-0 berabere kalarakÂbir üst tura yükseldi.

Üçüncü turda ise büyük bir süprize imza atarak Belçika'nın KAA Gent takımını rahat bir şekilde elemeyi başardı. Videoton, turun ilk maçını evinde 1-0 kazanırken ikinci maçta ise Belçika'da Gent'i 3-0 mağlup etti.

FENERBAHÇE'Yİ ELEMİŞTİ

Videoton, Türk takımları arasında daha önce eşleştiği Fenerbahçe'yi de eleme başarısı göstermişti. 1976-77 sezonunda o dönemdeki adıyla UEFA Kupası 1. Turu'nda Fenerbahçe ile eşleşen Videoton deplasmanda 2-1 yenilmesine karşın sahasında 4-0 gibi farklı sonuçla sarı-lacivertli takım karşısında bir üst tura çıkan taraf olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!