Modacılara göre bunlar erkek şıklığını bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Modacılara göre bunlar erkek şıklığını bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2002 01:53

İtalya'nın belli başlı modacıları, erkeklerde şıklığı engelleyen giyim tarzı konusunda görüşlerini belirtti. İtalyan modacılara göre erkek giyiminde beyaz çorap çok itici.

Günümüzde kadınlar kadar erkekler de ‘‘imaj’’a büyük önem veriyor. Giyim kuşama ve modaya erkekler de trilyonlar döküyor. Ama para akıtılan onca giyim zarif mi? Bir başka deyişle erkeğe yakışıyor mu?.. İtalyanın tanınmış modacıları, Milano 2003 ilkbahar-yaz erkek modası defileleri öncesinde bu konudaki görüşlerini açıkladılar.

Modacılara göre erkeklerin en çok dikkat etmeleri gereken konu ‘‘beyaz çorap’’... Sportif etkinlikler dışında beyaz çorap, hiçbir kıyafette ve ortamda erekekte şık durmuyor.

Bir başka nokta da özellikle düzgün ya da üçgen vücutlu erkeklerin tene tamamiyle yapışan renkli tişörtler giymeleri. Modacılar, bunun erkeği ‘‘seksi değil itici gösterdiğini’’ söylüyorlar.

Modacılar genelde Akdeniz erkeklerinin yaz aylarında çıplak vücuda giydikleri klasik beyaz atletin de ‘‘görmemişliği simgelediğini’’ belirttiler.

Modacıların yaptığı bir başka yorumda erkeklerin kalın zincirli kolyeye madalyon takmalarının ve bunu gömlek dışına sarkıtmalarının da ‘‘maçoluk özentisi olduğu ve şıklığı ortadan kaldırdığı’’ belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!