Bilgisayarda tablet PC dönemi

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarda tablet PC dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2002 10:28

Microsoft, 5 yıldır üzerinde çalıştığı “Tablet PC”yi bugün New York’ta Bill Gates’in yapacağı konuşmayla kamuoyuna tanıtacak. Microsoft, yeni “Windows XP Tablet PC işletim sistemi” ve bunu kullanan yeni bilgisayarları ilk olarak ABD’de tanıtırken, HP, Compaq, Acer, Toshiba gibi firmalar da bu işletim sistemini kullanarak ürettikleri Tablet PC’leri görücüye çıkaracaklar.

Microsoft yetkilileri, dün düzenledikleri bir programla Tablet PC’yi kamuoyundan önce basına tanıttılar.

Bilgisayar dünyasında yeni bir dönem olarak nitelenebilecek Tablet PC’lerin tanıtımı için New York’a gelen Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilk bakışta “notebook”tan farkı olmayan, ancak ekranı kendi etrafında döndükten sonra üzerine kapanan yeni Tablet PC’lerin ekranına özel kalemle yazı yazılabildiğini, şekil ve resim çizilebildiğini belirtti.


Kamuoyundan önce Tablet PC’yi basına tanıtan Yener, yeni işletim sistemi sayesinde bilgisayarın, ekranına yazılan el yazısını kitap harfleriyle düzgün metin dosyası haline getirdiğini kaydederek, Tablet PC’nin ekranına yazılan dosyanın kabloya ihtiyaç duyulmaksızın internet ortamına gönderilebildiğini anlattı.


“DİKEY PAZARLAR” HEDEFLENİYOR”

Masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara geçişin söz konusu olduğunu ve 10 yıl içinde de bu eğilimin Tablet PC’lere doğru kaymasının beklendiğini belirten Yener, Tablet PC’lerin özellikle sigortacılar, polisler, gazeteciler gibi “dikey pazarlar” tarafından benimsenmesinin beklendiğini kaydetti.


Microsoft yetkilisi, aynı zamanda sesi dijital formata dönüştürebilen yeni işletim sistemi sayesinde Tablet PC’nin konuşmayı da yazılı metin haline getirebildiğini anlatarak, internetten abone olunan gazete, dergi ve kitapların Tablet PC’den sayfa sayfa okunabileceğini, ortalama 30 gigabyte belleği bulunan bir Tablet PC’ye bir halk kütüphanesinin tüm kitaplarının kaydedilebileceğini belirtti.


“ÇOCUKLARIN ÖĞRENMESİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR” 

Yener, Türkiye’de de 2 yayınevinin internetten kitap satışına yakında başlayacağını, internetten indirilen sayfanın üzerine yazı yazılabileceğini, not alınabileceğini belirterek, Tablet PC’lerin özellikle çocukların öğrenmesini kolaylaştırdığına işaret etti. 


“EMNİYET, 4 BİN TANE ISMARLADI” 

İşletim sisteminin Türkçe yazılımının da 3 ay sonra piyasaya çıkmasının beklendiğini belirten Ekrem Yener, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün şimdiden Fujitsu-Siemens firmasına 4 bin Tablet PC ısmarladığını, bilgisayarların Aralık ayında teslim edileceğini kaydetti.


Yener, bilgisayarların Türkiye’deki 4600 km karayolunun rehabilitasyonu için Dünya Bankası’nca sağlanan kaynak çerçevesinde polis araçlarına yerleştirileceğini belirterek, Türkiye’deki GSM ağını kullanacak Tablet PC’ler sayesinde polisin trafikteki araçlarla ilgili bilgilere anında ulaşacağını, kaza anında hazırlanan raporu Tablet PC ekranına çizerek derhal merkeze gönderebileceğini anlattı. 


Ağırlığı yaklaşık 1,5 kg ve yaklaşık 250x200x28 mm boyutlarındaki Tablet PC’ler 2 bin-2 bin 500 dolardan satılacak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!