Fıkrada kamyon kim, Ferrari kim?

Güncelleme Tarihi:

Fıkrada kamyon kim, Ferrari kim
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2003 18:32

Berrin bir fıkra göndermiş bize. Hani adam gıcır gıcır Ferrari’siyle ilk defa bir tur atmaya çıkmış... Berrin diyor ki “Artık bu fıkrayı kime istersen uygula!” Düşündüm taşındım, benim aklıma iki ihtimal geldi: ya Meclis-Hükümet ikilisi, ya da Türkiye-ABD... İkisinin sonucu birbirinden çok farklı tabii ki. Bakın bakalım, sizin aklınıza başka formüller gelecek mi.

Haberin Devamı

Arkadaşım Berrin aradı.

Diyor ki :

“İki sene oldu galiba, o tarihte Fransa Parlamentosu sözde Ermeni Tasarısı’nı kabul etmiş, biz saftiriklerin ‘Türk dostu’ zannettiğimiz Jacques Chirac da şırak diye imzayı basmıştı altına. Türkiye, alışılmış gerzek tepkisini vermiş, Fransız mallarını boykot etmiş, Fransa Elçiliği önüne siyah çelenkler koyulmuştu. Fransa’nın Ankara’daki (daha doğrusu haftanın beş günü İstanbul’da, Palais de France’taki) Büyükelçisi Bernard Garcia da ‘Fransız Meclisi’nin aldığı bu karar dostluk ilişkilerimizi etkilemez’ diyor ve gazetecilerin karşısında, ‘Türkiye’nin gösterdiği tepkiye şaşırmış’ pozları takınıyordu.

O tarihte, işte bu zeytinyağı büyükelçi hakkında yazmıştım, bilinen bu fıkrayı. 

Adam Ferrari’sini yeni almış, bir tur atayım demiş. Tam bir kırmızı ışıkta durmuş ki acı fren sesi ve "gaaaarç", arkadan gelen biri arabasına bindirmiş. Fırlamış arabadan. Hurda bir kamyon, Ferrari’nin tamponu, fren lambaları paramparça...

Tam kavgaya hazırlanırken, kamyonun şoförü ayaklarına kapanmış: "Abi ben ettim sen etme! Fakir adamım ben. İki çocuğum var. Kendimi satsam bu parayı ödeyemem..." Bakmış, hakikaten adam perişan. "Tamam, Allah’ından bul!" diyerek, binmiş arabasına, basmış gaza.

Birkaç yüz metre gitmiş gitmemiş, yine bir kırmızı ışık, durmuş. Yine aynı acı fren sesi ve bu defa daha da büyük bir darbe ve bir gürültü...

Artık bu sefer gözünü kan bürümüş halde atmış kendini dışarı. Bir de ne görsün, aynı kamyon. Şoför bu sefer kamyonun penceresinden şöyle bir uzanıp, seslenmiş:

– Abi yine benim yaa! Tamamdır, devam et, devam...

Bu fıkrayı kime istersen uygulayabilirsin.”

Bilmem ki Berrin güzelim, kime uygulayalım bilmem ki?

(1) Kamyon (Meclis Başkanı Bülent Arınç’in şoförlüğü, Deniz Baykal’ın muavinliğinde) TBMM olabilir. Ferrari de, Abdullah Gül-Recep T.Erdoğan Team’in Hükümeti.

Şimdiiii, tezkere Meclis’e bir kere daha gelir de, milletvekilleri Gül’e “Abi yine benim yaa!” derlerse, ya kamyon şoförünün ehliyetini alırlar elinden, ya da Ferrari şoförünün.

(2) Kamyon Türkiye, Ferrari de ABD dersen... Olacakları ne sen sor, ne ben söyleyeyim!

Sizin aklınıza gelen başka senaryo var mı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!